Θλιμμένα γενέθλια χωρίς τον Φίλιππο, για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Το ευχαριστήριο μήνυμα της

Σημαντική μέρα για το παλάτι του Μπάκιγχαμ η σημερινή αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έχει γενέθλια και κλείνει τα 95 χρόνια ζωής. Ωστόσο τα φετινά γενέθλια δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παλιές καλές εποχές, αφού συμπίπτουν με το βαρύ πένθος για τον θάνατο του συζύγου της επί σχεδόν 74 χρόνια, του πρίγκιπα Φιλίππου.

Έτσι η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο πενθώντας, δεν θα γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Η βασίλισσα της Αγγλίας γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο πρίγκιπα Φίλιππο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ένα ήσυχο γεύμα το μεσημέρι με κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού. Παραμένει εκεί όπως έκανε και με τον αγαπημένο της σύζυγο κατά την διάρκεια της πανδημίας, έως τον θάνατο και την συγκινητική του κηδεία και είναι επιθυμία της, να βρίσκεται ακόμα και τώρα, όσο γίνεται πιο κοντά του.

Βασίλισσα Ελισάβετ – Πρίγκιπας Φίλιππος: Η throwback φωτογραφία από τον μήνα του μέλιτός τους! | Znews

Η βασιλική οικογένεια φροντίζει να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον αγαπημένο της σύζυγο.

QUEEN ELIZABETH

Η κόρη της πριγκίπισσα Άννα και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror.

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν κατά επιθυμία της, ακυρωθεί.

Θλιμμένα τα 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ: Χωρίς εκδηλώσεις και κανονιοβολισμούς - Ένα ήσυχο γεύμα & video κλήσεις με την οικογένειά της | eirinika.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, καθώς και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Η βασίλισσα ελπίζει απλώς να απολαύσει τον καλό καιρό μαζί με κάποια μέλη της οικογένειας της και με τα δύο νέα κουτάβια της, ράτσας Corgi, τον Fergus και τον Muick.

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης, ότι θα δεχτεί κάποιες video κλήσεις με μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κάθριν.

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος γιόρτασαν 73 χρόνια γάμου

Το ευχαριστήριο μήνυμα της Βασίλισσας για τις ευχές & κυρίως τα μηνύματα συλλυπητηρίων, που έλαβε από όλο τον κόσμο, στο πένθος της για τον Φίλιππο:

The Queen’s message to people across the world who have sent tributes and messages of condolence following the death of The Duke of Edinburgh.

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Το μήνυμα στα επίσημα social media του παλατιού

Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε το παρακάτω μήνυμα από τα social media του παλατιού, για τα γενέθλια της βασίλισσας:

Σήμερα είναι τα 95α γενέθλια της Βασίλισσας.

Η Βασίλισσα γεννήθηκε στις 2.40 π.μ. στις 21 Απριλίου 1926 στην οδό Bruton 17 στο Mayfair του Λονδίνου. Ήταν το πρώτο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας της Υόρκης, που αργότερα έγινε Βασιλιάς Γιώργος ΣΤ και Βασίλισσα Ελισάβετ.

Φέτος, η Αυτού Μεγαλειότητα παραμένει στο Κάστρο του Ουίνσδορ, λόγω της περιόδου του βασιλικού πένθους μετά το θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Το μήνυμα συνοδεύεται από μία παλαιότερη φωτογραφία της βασίλισσας, αφού όπως ήταν γνωστό, λόγω πένθους δεν θα κυκλοφορήσει, ως είθισται, καινούργιο γενέθλιο πορτρέτο της.

Today is The Queen’s 95th birthday.

The Queen was born at 2.40am on 21 April 1926 at 17 Bruton Street in Mayfair,…

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Η «Λίλιμπετ» που γεννήθηκε σαν σήμερα…

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου του 1926 στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο.

Βαπτίστηκε Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ», καθώς η ίδια όταν ήταν πολύ μικρή μην μπορώντας ακόμη να πει ολόκληρο το όνομά της, συστηνόταν με αυτό το υποκοριστικό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία μόλις 26 ετών και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.