Άγνωστες πτυχές του Πρίγκιπα Φιλίππου: Γαλαζοαίματος μαχητής & καλλιτέχνης (Video)

Όλα μελετημένα για την κηδεία του: Οι 30 που θα παραστούν - Χωριστά Ουίλλιαμ & Χάρι.

Το Σάββατο στις 17:00 (ώρα Ελλάδος, 15:00 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου), θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, στο βασιλικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Ο αγαπημένος σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, επί 74 συναπτά έτη, αποβίωσε γαλήνια την Παρασκευή 9 Απριλίου, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν έναν αιώνα ζωής…

Τα μέλη του King’s Troop -μονάδα του Βρετανικού Στρατού- θα ρίξουν πυρά από το ανατολικό μέρος του κήπου του Κάστρου του Ουίνδσορ, καθ’ όλη τη διάρκεια της τιμητικής πομπής που θα συνοδεύει τη σορό του δούκα από το κάστρο στο παρεκκλήσι.

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου | Cretalive ειδήσεις

Την πομπή θα ακολουθούν παιδιά και εγγόνια, συνοδεύοντάς την στο βασιλικό παρεκκλήσι.

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα κατά παραγγελία Land Rover, που έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι ανοικτό το πίσω μέρος και που μάλιστα ήταν ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πέρασε 16 χρόνια δουλεύοντας επάνω στα σχέδια για το Land Rover σε «στρατιωτικό πράσινο» χρώμα, που θα κουβαλούσε το φέρετρό του, σύμφωνα με τη «Mirror».

Δείτε την Land Rover, που ο ίδιος σχεδίασε για να μεταφερθεί η σορός του:

Οι Land Rover, ιδιαιτέρως εκείνες που έχουν το χακί στρατιωτικό χρώμα, κατείχαν ανέκαθεν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του μαχητικού Πρίγκιπα Φιλίππου. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν ήταν πως κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε πολεμήσει με τις συμμαχικές βρετανικές δυνάμεις ακόμα και στην εμβληματική  Μάχη της Κρήτης!

Ένας Γαλαζοαίματος, που υπήρξε  Μαχητής και Καλλιτέχνης…

Ο πρίγκιπας Φίλιππος εκτός από μαχητής, διέθετε άλλωστε και καλλιτεχνικά ταλέντα. Σχεδίαζε αρχιτεκτονικά τμήματα των παλατιών, κοσμήματα που δώριζε στην Ελισάβετ στις επετείους τους, ενώ ήταν και εξαιρετικά ταλαντούχος ως ιμπρεσιονιστής ζωγράφος.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/172135410_10208063886432064_3779433767826037980_n.jpg.webp?itok=nk2TVGwm

«Η βασίλισσα στο πρωινό», έργο του πρίγκιπα Φίλιππου, 1965

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/princePhilippaintingBBC.jpg?itok=1uYKsTeM

Ντοκιμαντέρ του 1969 για τη ζωή της βασιλικής οικογένειας, παρουσίασε για πρώτη φορά παρουσίασε το πάθος του Φίλιππου για την ζωγραφική

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/braceletBoucheron.jpg.webp?itok=NjW4Bx88

Το χρυσό με διαμάντια και άλλου πολύτιμους λίθους μπρασελέ που σχεδίασε ο Φίλιππος για την 5η επέτειο του γάμου του με την Ελισάβετ. Φέρει τα αρχικά του θρυλικού ζεύγους / Royal Academy Trust

Μόνη της θα καθίσει η βασίλισσα Ελισάβετ – Δεν θα περπατήσουν δίπλα-δίπλα Ουίλλιαμ & Χάρι – Σολομώντεια λύση από την Βασίλισσα για τις στολές ανδρών

Όπως μεταδίδει η «Daily Mail», η βασίλισσα Ελισάβετ θα φτάσει στο νεκροταφείο με Bentley, ενώ ο Ουίλλιαμ και ο Χάρι δεν θα περπατήσουν δίπλα-δίπλα και ούτε θα φορούν στρατιωτικές στολές.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ και ο δούκας του Σάσσεξ θα βρεθούν μαζί για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρι, αλλά ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο εξάδελφός τους Πίτερ Φίλιπς, καθώς θα περπατούν πίσω από το φέρετρο.

Βήμα-βήμα το «τελευταίο ταξίδι» του Φίλιππου: Το πρωτόκολλο, οι 30 καλεσμένοι και η κηδεία το επόμενο Σάββατο

Σολομώντεια λύση από την Βασίλισσα Ελισάβετ II: Κανένας άντρας της βασιλικής οικογένειας, με στρατιωτική στολή – Αρκούν τα μετάλλιά τους

Κανένας άντρας της βασιλικής οικογένειας δεν θα φοράει στρατιωτική στολή, αλλά όσοι παραστούν θα φορούν μαύρο κοστούμι και θα φέρουν τα μετάλλια, τα παράσημά τους.

Αυτή ήταν η ευγενική Σολομώντεια λύση που έδωσε η ίδια η βασίλισσα, ώστε ο Πρίγκιπας Χάρι, που παρότι έχει χάσει τα στρατιωτικά του, αξιώματα, λόγω του Megxit, επιθυμούσε να φορέσει την στολή που φόρεσε και στον γάμο του, ενώ πλέον δεν το δικαιούται.

Η λύση εδόθη και για τον Πρίγκιπα Άντριου, Δούκα του Γιορκ.  Ο γιος του βασιλικού ζεύγους, έχασε πρόσφατα την προαγωγή του σε Ναύαρχος, που θα έπαιρνε κλείνοντας τα 60 του χρόνια, λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου με ανήλικες, που τον έφερε εκτός βασιλικού προσκήνιου και παρά ταύτα, επιθυμούσε να φορέσει στολή Ναυάρχου.

Σοφή η Ελισάβετ, έδωσε τη λύση, που δεν θα έφερνε σε τέτοιες ειδικά στιγμές κοινού πένθους, κανένα από τα μέλη της οικογένειάς της, που υπεραγαπά, σε δύσκολη θέση.

Portrait of HRH The Duke of Edinburgh | RALPH HEIMANS

HRH Prince-Philip Portrait by Ralph Heimans

Η μεγαλειώδης νεκρική πομπή

Όταν η πομπή φτάσει στο παρεκκλήσι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα προχωρήσει μπροστά από τον αδελφό του, για να συναντήσει τη σύζυγό του, Δούκισσα του Κέιμπριτζ, καθώς η βασιλική οικογένεια φτάνει σε ζευγάρια.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι δύο άνδρες θα φορούν πρωινό ένδυμα με τα μετάλλιά τους -όπως αποφάσισε η βασίλισσα Ελισάβετ-, ενώ οι γυναίκες θα φορούν πρωινά φορέματα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, η οποία θα συνοδεύεται στην Bentley από μια κυρία επί των τιμών, θα καθίσει μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί θα παραβρεθούν μόνο 30 άτομα, αντί για 800, όπως συνηθίζεται, λόγω της πανδημίας. Όλοι θα φορούν μάσκες λόγω της πανδημίας και θα κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 50 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ειδήσεις - Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Αυτοί... | Palo.gr

Μαζί & στην αιωνιότητα: Στην βασιλική κρύπτη η σορός του Πρίγκιπα Φιλίππου, έως ότου αποβιώσει η Βασίλισσα Ελισάβετ, ώστε να ταφεί δίπλα της

Με το πέρας της τελετής, που θα διαρκέσει 50 λεπτά, το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου θα τοποθετηθεί στην βασιλική κρύπτη του παρεκκλησίου. Κι αυτό γιατί κοινή επιθυμία του ίδιου και της Ελισάβετ, είναι να ταφούν μαζί δίπλα δίπλα, , αφότου αποβιώσει και η βασίλισσα.

Πώς η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου επηρεάζει το πρόγραμμα της Formula 1 - 14.04.2021, Sputnik Ελλάδα

Οι 30 που θα παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

  1. Η βασίλισσα Ελισάβετ
  2. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος
  3. Η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα
  4. Ο δούκας του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ
  5. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ
  6. Ο δούκας του Σάσσεξ, Χάρι
  7. Ο δούκας της Υόρκης
  8. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη
  9. Edoardo Mapelli Mozzi
  10. Η πριγκίπισσα Ευγενία
  11. Τζακ Μπρούκσμπανκ
  12. Ο κόμης του Ουέσεξ
  13. Η κόμισσα της Ουέσεξ
  14. Η λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ
  15. Ιάκωβος, υποκόμης του Σέβερν
  16. Η πριγκίπισσα Άννα
  17. Τίμοθι Λόρενς
  18. Πίτερ Φίλιπς
  19. Ζάρα Φίλιπς
  20. Μάικ Τίνταλ
  21. Earl of Snowdon
  22. Lady Σάρα Τσάτο
  23. Ντάνιελ Τσάτο
  24. Ο δούκας του Γκλάουτσεστερ
  25. Ο Εδουάρδος του Κεντ
  26. Η πριγκίπισσα Αλεξάντρα
  27. Βερνάρδος του Μπάντεν
  28. Ο δονάτος από τον Οίκο της Έσσης
  29. Ο Φίλιππος του Χοενλόε‑Λάνγκενμπουργκ
  30. The Countess Mountbatten of Burma