Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας-Δείτε για ποιο λόγο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παρόλο που έχει ταξιδέψει τόσο πολύ, καθώς έχει επισκεφθεί 116 χώρες σε επίσημα ταξίδια ως βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας, δεν έχει έρθει βρεθεί ποτέ στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει ο ιστορικός Ούγκο Βίκερς, ο αείμνηστος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν «πρίγκιπας της Ελλάδος», σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα παράλειψη. Σύμφωνα με το BBC, ο ίδιος θεωρεί ότι η αιτία για την οποία η βασίλισσα δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα βασίζεται στην ταραχώδη ιστορία της μοναρχίας στη χώρα, κάτι που επηρέασε άμεσα την οικογένεια του συζύγου της.

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν αγαπά την Ελλάδα, επειδή δίκασαν τον πατέρα του πρίγκιπα Ανδρέα και μπορεί και να τον εκτελούσαν” εξηγεί ο Βίκερς. «Το 1922 έπρεπε όλοι να φύγουν», συμπληρώνει.

Εκείνη την εποχή ο Φίλιππος ήταν μωρό εκείνη την εποχή και έκτοτε επισκέφθηκε ελάχιστες φορές της Ελλάδα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν είναι παντελώς αλήθεια ότι η βασίλισσα δεν έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η ίδια είχε έρθει στην Ελλάδα το 1950, έπειτα από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, ξαδέλφου του πρίγκιπα Φίλιππου, διάστημα κατά το οποίο, ωστόσο, δεν είχε γίνει ακόμη βασίλισσα.