Με φωτογραφία τους, από το Σύνταγμα Κάρολος & Καμίλα ανακοίνωσαν πως έρχονται στην Ελλάδα

Επισήμως ανακοίνωσαν την επικείμενη επίσκεψή τους, στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Το ζευγάρι με την επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει την επίσκεψή του στη χώρα μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που έρχεται μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εορτασμοί για την μεγάλη επέτειο,  θα λάβουν χώρα στις 24 και 25 Μαρτίου.

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα: Πώς επιβεβαίωσαν την επίσκεψή τους στην... | People & Style Ειδήσεις

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης θα παραβρεθούν σε δεξίωση στην Εθνική Πινακοθήκη, που θα διοργανώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ανήμερα, η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη στρατιωτική παρέλαση και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το ζεύγος ανακοίνωσε την επίσημη επίσκεψη και στα social media με μια φωτογραφία από την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο 2018.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clarence House (@clarencehouse)

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος άλλωστε, έχει ελληνικές ρίζες καθώς ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εγγονός του βασιλιά Γεωργίου του Α’. Γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα. Πατέρας του, ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδος και μητέρα του, η πριγκίπισσα Αλίκη, η οποία ήταν εγγονή της βασίλισσας Βικτορίας της Αγγλίας και αγάπησε βαθιά την Ελλάδα.

Ζούσε μάλιστα από επιλογή της, στην΄Αθήνα, σε ένα διαμέρισμα στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, έως το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967, οπότε με επιμονή του γιου της πρίγκιπα Φιλίππου και της νύφης της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, που ανησυχούσαν για εκείνη, πήγε και έζησε τα τελευταία δύο χρόνια της, κοντά τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου και πέθανε το 1969.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, που επρόκειτο να ταξιδέψει στη χώρα μας, ακύρωσε το ταξίδι του, λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη Γαλλία.