Η Π. Βλαντή έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που παρενόχλησε τις Μπότση και Λάμπρη»

H γνωστή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή αποκάλυψε σήμερα ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ίδιο ηθοποιό-σκηνοθέτη που παρενόχλησε την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη.

«Είμαι κι εγώ θύμα. Είχα ταχθεί υπέρ της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλάκου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Είναι παραγεγραμμένο το αδίκημα. Το γεγονός ότι βγήκαμε τώρα ήταν η στιγμή η κατάλληλη να μιλήσουμε. Κάποιοι άνθρωποι από το δικό μου περιβάλλον το ήξεραν.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε. Η οικογένειά μου δεν το γνώριζε. Μέχρι την ανάρτηση που έκανα στο διαδίκτυο δεν γνώριζε η οικογένειά μου τι μου είχε συμβεί. Στην πορεία λοιπόν πήρε μία τροπή το πράγμα μετά την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη, την Λουκία Μιχαλά, που δεν γινόταν να μην ταχθώ με αυτές τις γυναίκες που έχουμε ζήσει το ίδιο πράγμα», ανέφερε η ίδια στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» .

«Το ότι είναι παραγεγραμμένο το αδίκημα δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί. Έχει συμβεί, είμαστε εδώ για να ακουστούμε και να προφυλάξουμε άλλους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν, θέλουμε απλώς να απομονωθούν» συμπλήρωσε.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό»

Όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Βλαντή, «είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Έχουμε οικογένειες, φίλους, κάποιες κυρίες έχουν παιδιά, συζύγους και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξεκινάει μία γυναίκα με κάποια πορεία να πει κάποια πράγματα, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Υπάρχει πόνος, θυμός, θλίψη και πιο πολύ ανακούφιση γιατί τώρα αυτό έχει πάρει έναν δρόμο. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

«Πρέπει να μιλάμε και να πολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο. Ο χώρος μας έχει πολύ φως. Πρέπει να αγωνιστούμε για να λάμψη η έντιμη πλευρά της δουλειάς μας. Για λίγους δεν πρέπει να σβήσει το φως του θεάτρου. Είναι λίγοι και είμαστε χιλιάδες» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η καταγγελία πήρε τον δρόμο του ΣΕΗ.

«Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε με τα θύματα και πρέπει να βοηθήσουμε ανθρώπους να μιλήσουμε»,τόνισε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πώς διαφωνεί με την «κομματικοποίηση» που έλαβε το ζήτημα.

«Φοβήθηκα, έπαθα σοκ, ένιωθα ντροπή»

Η ηθοποιός περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν υπέστη σεξουαλική παρενόχληση. «Φοβήθηκα, έπαθα σοκ. Αργείς να καταλάβεις γιατί το δικό μου πλαίσιο ήταν σε φάση αυτοσχεδιασμού και δεν μπορείς να καταλάβεις, σε οντισιόν. Μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται έχει γίνει η πράξη. Σοκ και ντροπή. Ακόμα και τώρα που το είπα στους δικούς μου ένιωθα ντροπή» είπε.

Μετά το συμβάν, η ίδια σκέφτηκε να αποχωρήσει από το θέατρο. « Όμως με αγκάλιασαν γενναιόδωροι και έντιμοι άνθρωποι. Εξαιτίας αυτών των ανθρώπων συνέχισα στο θέατρο και τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ», σημείωσε.