Η εξομολόγηση της Kate Winslet για την κριτική που δέχτηκε για το βάρος της μετά τον Τιτανικό

Η διάσημη ηθοποιός Kate Winslet στο ξεκίνημα της καριέρας της είχε βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των media για το βάρος της και η ίδια θυμάται ακόμη πόσο σκληρή ήταν η κριτική μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τιτανικός», στην οποία ήταν πρωταγωνίστρια. Στα 45 της, η ίδια κάνει μία αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο κάλυπταν το θέμα τα μέσα τη δεκαετία του 90.

«Και ήταν σχεδόν γελοίο τo πόσο σοκαριστικοί, πόσο επικριτικοί ήταν για μένα οι σκληροπυρηνικοί δημοσιογράφοι», ανέφερε σε νέα της συνέντευξη στον Guardian. «Προσπαθούσα ακόμα να καταλάβω ποια στο καλό ήμουν! Θα σχολίαζαν το μέγεθός μου, θα υπολόγιζαν πόσο ζύγισα, θα έγραφαν την υποτιθέμενη δίαιτα στην οποία ήμουν. Ήταν κρίσιμο και φρικτό και τόσο ενοχλητικό να το διαβάζω».

Υπήρξε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, όταν η Joan Rivers είπε για τη Winslet στον Τιτανικό: «Αν έχασε δύο κιλά, ο Leo θα μπορούσε να χωρέσει στη σχεδία”. “Στα 20 μου, οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ για το βάρος μου. Και είχα κληθεί να σχολιάσω το πώς είμαι. Τότε, λοιπόν, μου κόλλησαν την ετικέτα ότι είμαι αποφασιστική και ειλικρινής. Απλώς υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου».

Ο εξαντλητικός δημόσιος σχολιασμός “έβλαψε” την αυτοπεποίθηση της σταρ, όπως είπε και η ίδια. Ήταν αρκετά επιφυλακτική στο να κυνηγήσει μία καριέρα στο Χόλιγουντ γιατί όπως θυμάται «Έλεγα Θεέ μου αν είναι να με σχολιάζουν έτσι στην Αγγλία, τι θα συμβεί όταν φτάσω εκεί; Επίσης, συνέβαλε πολύ στην εντύπωσή μου για το τι είναι ωραίο. Αισθανόμουν κάπως μόνη μου».

Επανεξετάζοντας την κριτική που έλαβε τότε, η Winslet συνειδητοποίησε πόσο έχει αλλάξει η συζήτηση γύρω από το βάρος, το σώμα και την ενδυνάμωση τα τελευταία 20 χρόνια. «[Αυτό] με έκανε επίσης να νιώθω τόσο … τόσο συγκινημένη. Το πόσο διαφορετικό είναι τώρα», σχολίασε.

Πηγή: harpersbazaar.gr