Η ανάρτηση της Rihanna στο Twitter που εξόργισε την Ινδική κυβέρνηση

Η Rihanna φροντίζει πάντα να αξιοποιεί τη δημοσιότητά της όχι μόνο για να προβάλει τα τραγούδια, τις ταινίες ή τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές της αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών της για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Έτσι, πριν λίγες μέρες δημοσίευσε ένα tweet για την αγροτική κρίση στην Ινδία, όπου οι ντόπιοι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την αγροτική μεταρρύθμιση που προωθείται από τον εθνικιστή Πρωθυπουργό Narenda Modi, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες έναντι των αγροτών που αποτελούν σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα που χαρακτηρίζονται ως «αντιδημοκρατικά», όπως να αποκλείσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ οι συγκρούσεις στους δρόμους είναι σε πολλές περιπτώσεις αιματηρές.

Η Rihanna κοινοποίησε ένα σχετικό άρθρο του CNN με το σχόλιο «Γιατί δεν μιλάμε για αυτό;»

Το μήνυμά της διαβάστηκε, όπως αναφέρει το madamigaro.gr, σχολιάστηκε και κοινοποιήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ινδικής κυβέρνησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρεται στα «πρόσφατα σχόλια ξένων προσωπικοτήτων σχετικά με τις διαμαρτυρίες» τα οποία χαρακτηρίζει ανακριβή και παραπλανητικά.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ομάδες συμφερόντων» που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη «διεθνή αντίδραση εναντίον της Ινδίας» και καλεί τους πολίτες να μην παραδοθούν στον «πειρασμό των hashtags στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται από διασημότητες ή άλλους», φωτογραφίζοντας τόσο τη Rihanna όσο και την Greta Thunberg που επίσης πρωτοστατεί στο κίνημα υποστήριξης των Ινδών αγροτών στο Twitter.