Οι 10 εμφανίσεις της Amal Clooney που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση για το στυλ μας

H Amal Clooney είναι δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύζυγος του ηθοποιού George Clooney, μητέρα δύο αξιολάτρευτων διδύμων και από πολλούς θεωρείται στυλιστικό πρότυπο.

Με αφορμή τα 43α γενέθλιά της, τα οποία γιόρτασε χθες, ανατρέχουμε στον κατάλογο των στυλιστικών επιτυχιών της και μαζεύουμε 10 πολύτιμα μαθήματα μόδας που όλοι μπορούμε να πάρουμε από εκείνη.

Δοκίμασε vintage

Υπάρχει ένας τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η εμφάνισή σου είναι εντελώς μοναδική – επίλεξε vintage. Η  Amal είναι οπαδός της μπουτίκ William Vintage του Λονδίνου και έχει φορέσει πολλά κομμάτια από εκεί κατά καιρούς. Είτε λανσάρει το στυλ της δεκαετίας του 1960 για ένα πρωινό look είτε κάνει μια νυχτερινή εμφάνιση βγαλμένη από τη δεκαετία του 1920, η Amal είναι το τέλειο κορίτσι για vintage.

Η επαγγελματική γκαρνταρόμπα απαιτεί μια κλασική παλέτα

Ως εξέχουσα δικηγόρος, πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Για αυτό και επιλέγει μια σειρά από κομψά και απόλυτα κατάλληλα looks, που επικεντρώνoνται γύρω από μια παλέτα του μαύρου, μπλε, του εκρού και του κόκκινου.

Μην φοβάσαι όμως το χρώμα

Αν και η επαγγελματική γκαρνταρόμπα της Amal περιλαμβάνει συνήθως ουδέτερους τόνους, δεν λείπει και μια πινελιά χρώματος που και που. Το ροζ είναι από τα αγαπημένα της, όπως και το ζωηρό κίτρινο.

Ένα τουίντ σύνολο δύο προσφέρει διαχρονική κομψότητα

Αντλώντας έμπνευση από την Jackie Kennedy, η Amal ανέδειξε το κομψό κλασικό τουίντ ταγέρ της Chanel. Σε εκρού, λευκό ή απαλό ροζ, είναι κομψό κι εκλεπτυσμένο, ιδανικό για καλοκαιρινές επαγγελματικές εμφανίσεις.

Ένα κλασικό παλτό θα συμπληρώσει με στυλ όλα τα looks

Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες φέρνουν στυλιστικά διλήμματα και η εύρεση του τέλειου παλτού για να συμπληρώσεις μια εμφάνιση μπορεί συχνά να αποτελεί πρόκληση. Αυτό είναι όμως που η Amal πετυχαίνει με ευκολία. Διαχρονικές σιλουέτες και κλασικά χρώματα – καμηλό, μπεζ, μπλε – φτιάχνουν μια αξιοζήλευτη συλλογή από πανωφόρια.

Διάλεξε ένα power- suit

Είτε είναι με παντελόνι ή με φούστα, η Amal κατανοεί τον αντίκτυπο της συντονισμένης ραπτικής. Από τα Ηνωμένα Έθνη έως το ανώτατο δικαστήριο, σε κλασικό μαύρο ή έντονο χρώμα, διασφαλίζει ότι κάθε σύνολο ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση και είναι τέλεια προσαρμοσμένο στις αναλογίες της.

Το κόκκινο είναι το μυστικό σου όπλο

Το έντονο κόκκινο είναι ένα από τα πιο βασικά χρώματα του στυλιστικού ρεπερτορίου της. Το φοράει  κατ’ επανάληψη σε παλτό, φορέματα, τσάντες, παπούτσια και φυσικά στο μακιγιάζ της.

Αν τα πόδια είναι το δυνατό σου σημείο, αποκάλυψέ τα

Ένα κρίσιμο και αξιοζήλευτο σημείο στο σώμα της Amal είναι τα μακριά, λεπτά και τονισμένα πόδια. Και φυσικά δεν φοβάται να τα εμφανίσει, επιλέγοντας συχνά κομψές, μίνι σιλουέτες.

Εμπνεύσου από τη δεκαετία του 1970

Η Amal κοιτάζει τακτικά στο παρελθόν για να ενημερώνει τις ενδυματολογικές της επιλογές (βλέπε την αξιοζήλευτη ντουλάπα της με vintage κομμάτια), και υπάρχει μια εποχή στην οποία δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία, τη δεκαετία του 1970, επιλέγοντας αντίστοιχα χρώματα και σιλουέτες.

Ντύσου εντυπωσιακά σε ιδιαίτερες περιστάσεις 

Στον βασιλικό γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle τον Μάιο του 2018, η Amal ήταν μια από τις πιο καλοντυμένες παρευρισκόμενες με ένα έντονο κίτρινο φόρεμα και το αντίστοιχο καπέλο. Τα λαμπερά χρώματα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στο στυλ της και σίγουρα δεν θα έριχνε τους τόνους σε μια τόσο ξεχωριστή περίσταση.

Πηγή: marieclaire.gr