Κυκλοφόρησε το εγχειρίδιο υγείας και ομορφιάς της Δρ Τάνιας Βλαδένη με τίτλο «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το εγχειρίδιο ομορφιάς και υγείας της Δερµατολόγου, Δρ Τάνιας Βλαδένη, με τίτλο «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες», το οποίο αποτελεί χρήσιμο οδηγό για την προστασία και την περιποίηση του δέρματός μας.

Δεδομένου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και εκείνο το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, γίνεται αντιληπτό ότι απαιτεί εντατική εξειδικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Το βιβλίο της Δρ Βλαδένη, που έχει ως βασική φιλοσοφία την περιποίηση του δέρματος  χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του, έρχεται ακριβώς για να δώσει απαντήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης διάφορων προβλημάτων, όπως η ακμή, διαφωτίζοντας με τρόπο επιστημονικό όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά και τους άνδρες.

Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής σε μεθόδους θεραπείας, περιποίησης και ευεξίας, που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον κόσμο της ομορφιάς και της φροντίδας, υιοθετώντας τις λύσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό του τύπο δέρματος.

Όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας, κίνητρο για τη σύνθεση αυτού του έργου αποτέλεσε η επιθυμία της να βοηθήσει «κάποιους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις φοβίες τους, να αναζητήσουν τον κατάλληλο ειδικό για τις ανάγκες του δέρµατός τους, ενώ παράλληλα να θωρακίσουν τον εαυτό τους, εστιάζοντας στην εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση, που αµφότερες αντανακλούν την πεµπτουσία της οµορφιάς».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα, Δρ Τάνια Βλαδένη

Η Δερµατολόγος Δρ Τάνια Βλαδένη γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Eίναι Διευθύντρια της Πανεπιστηµιακής Κλινικής του Νοσοκοµείου «Ανδρέας Συγγρός» και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Ph.D. και M.Sc.

Εξειδικεύεται στο διαγνωστικό υπερηχογράφημα δέρματος και την Κοσμητική Δερματολογία. Παράλληλα, είναι διακεκριµένη ζωγράφος, µε συµµετοχή από το 1985 σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.