Γιατί οι κυρίες επέλεξαν να φορέσουν αποχρώσεις του μωβ στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris, η πρώην πρώτη κυρία, Michelle Obama, και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Hillary Clinton, επιλέγουν συχνά να περάσουν μηνύματα ακόμα και μέσα από την εμφάνισή τους. Στη χθεσινή ορκωμοσία του προέδρου Joe Biden και της αντιπροέδρου Kamala Harris, οι τρεις δυναμικές γυναίκες έκαναν μία κοινή ενδυματολογική δήλωση.

Ειδικότερα, οι τρεις κυρίες έφτασαν στο Καπιτώλιο φορώντας διαφορετικές αποχρώσεις του μωβ. Η επιλογή αυτού του χρώματος, που είναι μίξη των χρωμάτων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κόκκινο και μπλε, ήταν εσκεμμένη καθώς αυτό εμπνέει στον κόσμο την αίσθηση της αλληλεγγύης, του δικομματισμού και της ενότητας.

Η Hillary Clinton επέλεξε ένα μονόχρωμο κοστούμι με matching σακάκι, παντελόνι, κασκόλ και ένα σκουρόχρωμο παλτό.

Η Michelle Obama επέλεξε ζιβάγκο, wide-leg παντελόνι κι ένα matching παλτό με την υπογραφή του Sergio Hudson, ενός αγαπημένου της μαύρου Αμερικανού σχεδιαστή, τον οποίο έχει τιμήσει και στο παρελθόν.

Το μωβ χρώμα έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για τη νέα αντιπρόεδρο. Το έχει φορέσει αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας για την προεδρία του κόμματος, το 2019, για να τιμήσει την Shirley Chisholm, που επίσης φορούσε μωβ κατά την ιστορική της εκστρατεία ως η πρώτη μαύρη υποψήφια για πρόεδρος, η γυναίκα που ενέπνευσε την πολιτική καριέρα της Harris.

Το μωβ όμως και η επιλογή του έχει μία ακόμα σημασία αφού είναι ένα από τα χρώματα του κινήματος των Σουφραζετών, μαζί με το λευκό και το χρυσό.
Πηγή: marieclaire.gr