H δημιουργός των νυφικών των Kate Middleton και Meghan Markle κινδυνεύει να μείνει άστεγη

Στην εξειδίκευση της Chloe Savage στην τέχνη του κεντήματος βασίστηκαν η Kate Middleton και η Meghan Markle ώστε να φορέσουν τα νυφικά των ονείρων τους. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, η Savage αυτή τη στιγμή παλεύει να βρει πόρους για να έχει φαγητό η οικογένειά της, προσπαθώντας παράλληλα να μην καταλήξει άστεγη.

«Είναι φρικιαστικό αυτό που συμβαίνει», δήλωσε στο People η 43χρονη Chloe από το σπίτι της στο Warmley Village του Bristol. «Κυριολεκτικά στερέψαμε από δουλειά. Η 14χρονη κόρη μου παρακάμπτει γεύματα για να κάνει οικονομία στον προϋπολογισμό που έχουμε για το φαγητό μας. Την έχει καταβάλλει το άγχος και αυτοτραυματίζεται επίσης. Οπότε, τώρα, επισκέπτεται Κέντρο Υποστήριξης παιδιών με προβλήματα ψυχικής υγείας για να μπορέσει να λάβει τη στήριξη που χρειάζεται», εξήγησε.

Ο ρόλος της Savage στη δημιουργία του νυφικού της Middleton το 2011 ήταν καταλυτικός, καθώς ήταν εκείνη που έραψε όλη τη δαντέλα στο φόρεμα με την υπογραφή του Alexander McQueen, όπως και στα παπούτσια της. «Η Kate ήρθε μερικές φορές. Ήταν ευχάριστη και ενθουσιασμένη με το νυφικό της, αγχωμένη για τη “μεγάλη μέρα” και ρωτούσε τι κάναμε και όλα αυτά», ανέφερε για τη Δούκισσα του Cambridge και προσέθεσε πως δεν κατάφερε να γνωρίσει από κοντά τη Markle γιατί έτυχε να λείπει όταν τους επισκεπτόταν για τις πρόβες. Εκείνη είχε αναλάβει να ράψει στο πέπλο του Givenchy νυφικού της, τα λουλούδια που είχαμε θαυμάσει.

Εκτός από την επιμέλεια των βασιλικών νυφικών, στο παρελθόν η Savage έχει αναλάβει σημαντικές δουλειές για το θέατρο, την τηλεόραση, οίκους μόδας συμπεριλαμβανομένων των Balenciaga και Victoria Beckham και κινηματογραφικές ταινίες (όπως Harry Potter και James Bond). Για τον Daniel Craig μάλιστα, έχει κεντήσει ένα custom made τζάκετ.

Στην παρούσα φάση, η πανδημία την ανάγκασε να κλείσει το στούντιό της, να απαλλάξει τους ασκούμενούς της από τα καθήκοντά τους και να πάρει ένα δάνειο 30.000 δολαρίων που δυστυχώς έχει ήδη εξαντληθεί καθώς «έτρεχαν» ακόμη υποχρεώσεις από λογαριασμούς, υλικά και ενοίκια.

Πηγή: marieclaire.gr