Η Μέγκαν Μαρκλ, για την απώλεια: Η αποβολή τον Ιούλιο & τα δάκρυα του Χάρι

Με ένα βαθιά προσωπικό κείμενο η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει την αποβολή του δεύτερου παιδιού της τον Ιούλιο. Το κείμενο το έγραψε η ίδια και δημοσιεύθηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης με τον εύγλωττο και συγκινητικό  τίτλο: “Οι Απώλειες Που Μοιραζόμαστε” (The Losses We Share).

Συγκλονίζει η Μέγκαν Μαρκλ για την αποβολή του δεύτερου παιδιού της

Η δημόσια εξομολόγηση της Μέγκαν περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν η ίδια και ο σύζυγος της πρίγκιπας Χάρι όταν είχαν την τραυματική αυτή εμπειρία τον περασμένο Ιούλιο.
Η casual Μέγκαν Μαρκλ κρατά στην αγκαλιά της τον Άρτσι και του διαβάζει  παραμύθι -Ολόιδιος με τον πατέρα του | BOVARY
“Ήξερα, ενώ κρατούσα στην αγκαλιά μου τον πρωτότοκο παιδί μου, ότι έχανα το δεύτερο”, γράφει με συγκινητική ειλικρίνεια η Μέγκαν, ενώ ξεκινά την αφήγησή της με την καθημερινή ρουτίνα εκείνης της καλοκαιρινής ημέρας: την ετοιμασία του πρωινού, το τάισμα των σκύλων, το συμμάζεμα έως τη στιγμή, που ενώ άλλαζε την πάνα του 14 μηνών τότε, Άρτσι “ένιωσε μία ισχυρή κράμπα”.
Κατόπιν η πολυσυζητημένη Δούκισσα του Σάσσεξ, περιγράφει την αγωνία και τη συντριβή της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι στο νοσοκομείο: “Ώρες αργότερα, βρισκόμουν σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου. Ένιωσα την αδεξιότητα της παλάμης του και φίλησα τις αρθρώσεις του, βρεγμένες από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτάζοντας τους κρύους άσπρους τοίχους, το βλέμμα μου πάγωσε. Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα θεραπευτούμε”.
Πώς ο Άρτσι και ο πρίγκιπας Χάρι εκτόξευσαν τις πωλήσεις μίας κοινότητας  πλεξίματος στη Νέα Ζηλανδία | LiFO
Το άρθρο συνεχίζει με αναφορές στις απώλειες που ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας αλλά και στους θανάτους των μαύρων πολιτών όπως η Μπριόνα Τέιλορ και ο Τζορτζ Φλόιντ που ξεσήκωσαν τον κόσμο και καθιέρωσαν το κίνημα “Οι Ζωές Των Μαύρων Έχουν Σημασία”.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η προσωπική μαρτυρία της Δούκισσας του Σάσεξ έγινε πρώτη είδηση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κυρίως διότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε συνηθίζουν να μιλάνε δημόσια για την προσωπική τους ζωή. Το νέο ξάφνιασε τον κόσμο καθώς δεν ήξερε κανείς για την δεύτερη εγκυμοσύνη της Μέγκαν.
Όπως έγινε γνωστό, ο Χάρι ήταν σε συχνή επαφή με την οικογένεια του και το Παλάτι γνώριζε για την αποβολή όπως και για το άρθρο. Ο Έρλ Σπένσερ αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και θείος του Χάρι είναι ο μόνος που έκανε δημόσιες δηλώσεις στο κανάλι ITV εκδηλώνοντας την συμπάθεια και αλληλεγγύη του για το ζευγάρι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται μία αποβολή από μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δύο φορές (το 2016 & το 2018) η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ Ζάρα Τϊνταλ ανακοίνωσε την αποβολή της, αφού το Παλάτι είχε προηγουμένως ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της.
Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ, Ζάρα Τίνταλ, περιμένει δεύτερο παιδί |  ΖΩΗ | iefimerida.gr
“Δεν υπάρχει πρωτόκολλο όταν πρόκειται για τέτοια θέματα”, λέει στην ΕΡΤ ο ειδικός σχολιαστής του Παλατιού και πρώην γραμματέας της Βασίλισσας, Ντίκι Άρμπιτερ.

“Το γεγονός ότι η Μέγκαν το δημοσιοποίησε απ’ ευθείας στα μίντια δείχνει ότι εκδίωξε τελείως την ιδέα ότι πρόκειται για θέμα ταμπού. Για την οικογένεια είναι μεγάλη απογοήτευση αλλά κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι θα προχωρήσουν και θα κάνουν άλλο. Το ότι έγραψε δημοσίως γι’ αυτό, σημαίνει ότι έχει προχωρήσει”, σχολίασε ο κος Άρμπιτερ.