Πιπεράτες ιστορίες με sex, αλκοόλ & ψέματα “καίνε” Τζόνσον, Κάμερον & Τερέζα Μέι

Αποκαλύψεις και πιπεράτες λεπτομέρειες από άτακτες στιγμές σημαντικών προσωπικοτήτων της Βρετανίας, περιλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, του πρώην πρωθυπουργού Κάμερον, αλλά και της Τερέζα Μέι περιλαμβάνει το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα η Σάσα Σουάιρ, σύζυγος του πρώην βουλευτή των Τόρις, sir Χιούγκο Σουάιρ.

Το βιβλίο είναι στα ευπώλητα και η συγγραφέας δεν φαίνεται να έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση ούτε την Τερέζα Μέι, τη διάδοχο του Κάμερον και προκάτοχο του Τζόνσον στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν είχε ούτε μια αυθεντική ιδέα στο κεφάλι της. Δεν είχε και φίλους», γράφει.

Χαμός στη Βρετανία με το  βιβλίο της συζύγου πρώην βουλευτή

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ημερολόγιο της συζύγου ενός βουλευτού: Μέσα και έξω και από την εξουσία» και προκάλεσε αρκετή αμηχανία στους κύκλους της εξουσίας και ακόμη περισσότερη σε αυτούς που μνημονεύει.

Η Σάσα Σουάιρ ισχυρίζεται πως ήταν παρούσα στην εξοχική κατοικία του Οξφορντσάιρ το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου του 2016.

Λέει λοιπόν πως ο Κάμερον, υποστηρικτής του Remain σε ένα δημοψήφισμα που επικράτησε το Brexit, κατανάλωσε αρκετά μπουκάλια κρασί για να απαλύνει τον πόνο της ήττας που υπέστη, ενώ κάπνισε άλλα τόσα πούρα.

Συγχρόνως δεν έπαψε στιγμή να καταφέρεται, μάλλον όχι και πολύ κομψά, κατά του Μπόρις Τζόνσον και του σημερινού υπερυπουργού του Μάικλ Γκόουβ, οι οποίοι είχαν εκστρατεύσει υπέρ του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προδομένος

Ο Κάμερον αισθανόταν «προδομένος» από τους δυο συντρόφους του στους Τόρις, ενώ και η σχέση του με τη σύζυγό του δεν φαίνεται να ήταν απολύτως αρμονική.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Σαμάνθα Κάμερον κατάφερε να σταθεί πλάι στον σύζυγό της όταν εκείνος ανακοίνωνε την παραίτησή του «μόνο αφού ήπιε ένα μεγάλο ποτήρι Negroni, ενώ εκείνος στεκόταν όσο πιο μακριά γινόταν μην αντέχοντας τη μυρωδιά του τζιν».

Το άρωμά σου τρελαίνει τις ορμόνες μου

Η ίδια η Σάσα λέει πως όχι μόνο μία αλλά περισσότερες φορές έγινε αντικείμενο του πόθου για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Περπατούσαμε σε ένα μονοπατάκι στις ακτές της Κορνουάλης», γράφει, «όταν κάποια στιγμή ο Ντέιβιντ μου λέει:

«Σε παρακαλώ, απομακρύνσου, το άρωμά σου τρελαίνει τις ορμόνες μου, δεν θα το είχα σε τίποτε να σε σύρω σε μια γωνιά και να κάνω σεξ μαζί σου»».

Βαθιά θλιμμένος και μόνος ο Τζόνσον

Αναφορές υπάρχουν και για τον Μπόρις Τζόνσον.

Η εικόνα που περιγράφει η Σάσα Σουάιρ είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δείχνει να διατηρεί ο σημερινός πρωθυπουργός δημοσίως.

«Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένας άνθρωπος βαθιά θλιμμένος μέσα του και μόνος» υποστηρίζει η συγγραφέας. Αντίθετα, η πρωθυπουργική σύντροφος Κάρι Σίμοντς, με την οποία ο Τζόνσον απέκτησε πρόσφατα έναν γιο, είναι «μια αλεπού γεμάτη ενέργεια».

«Ο Μπόρις είναι, από πολλές απόψεις, ένα νησί, ένα περιστρεφόμενο, τρελό νησί. Τα καταφέρνει βάζοντας πολύ ικανούς ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά, και τις λεπτομέρειες.

«Ο Κάμινγκς είναι ένας εξαιρετικός τύπος, έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα εδώ τώρα».

Η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα διαφορετική καθώς μπαίνεις στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ολοι χαμογελούν, παρότι βρίσκονται στην πτέρυγα των μελλοθανάτων. Και παρ’ όλο που είναι ένα νησί δείχνει, όπως και ο Τραμπ, να είναι πολύ περισσότερο σε επαφή με τον λαό και τις επαρχίες.

Δεν ξέρω τι θα του συμβεί, γιατί τους πολιτικούς τους φτιάχνουν τα γεγονότα, έχω όμως αλλάξει άποψη για εκείνον.

Ναι, είναι ένας γυναικάς, αλλά έχει ένα μεγαλείο ψυχής, μια γενναιοδωρία πνεύματος, μία θέληση να πιστεύει το καλύτερο για τους ανθρώπους, μία έλλειψη μικροπρέπειας και φθόνου που είναι μάλλον ασυνήθης στην πολιτική, και το καλύτερο από όλα, μία υπέροχα κωμική θεώρηση της ανθρώπινης συνθήκης.

Δεν είναι σαν κανέναν άλλο πολιτικό που έχω συναντήσει, και έχω συναντήσει πολλούς».