Μυστικός γάμος για τη πριγκίπισσα Βεατρίκη - Φόρεσε δανεικό φόρεμα και την γαμήλια τιάρα της γιαγιάς της, βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρώτος μυστικός βασιλικός γάμος στη βρετανική οικογένεια τελέστηκε μετά από 235 χρόνια, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Ουίνδσορ.

Η 9η στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, 30χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη, νυμφεύθηκε τον πάμπλουτο γόη Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, ο οποίος έχει και έναν γιο από προηγούμενο γάμο.

Ο γάμος τους είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, λόγω της πανδημίας ωστόσο του κορωνοϊού αναβλήθηκε, χωρίς να γίνει γνωστό ούτε η νέα ημερομηνία ούτε ο τόπος της τελετής.

Σημειώνεται επίσης ότι στη “σκιά” του σκανδάλου Επστάιν, στο οποίο είχε εμπλακεί το όνομα του πατέρα της νύφης και γιου της βασίλισσας, πρίγκιπα Άντριου, το ζευγάρι σκεφτόταν ούτως η άλλως την πραγματοποίηση μιας τελετής σε κλειστό κύκλο.

Η γνωστοποίηση του χαρμόσυνου γεγονότος έγινε από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την τέλεση του μυστηρίου, με ανάρτηση των φωτογραφιών του νεόνυμφου ζεύγους, με φόντο ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη γιαγιά της, η απαστράπτουσα νύφη, φόρεσε δανεικό φόρεμα της βασίλισσας, σχεδιασμένο από τον Νοrman Hartnell, το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φορέσει το 1962 στην πρεμιέρα της ταινίας «Λόρενς της Αραβίας», καθώς και το 1966 σε ειδική τελετή στο βρετανικό κοινοβούλιο. Το φόρεμα προσαρμόστηκε στον σωματότυπο της πριγκίπισσας, ενώ υπέστη μικρές αλλαγές.

Πέραν του φορέματος, η βασίλισσα δάνεισε στην Βεατρίκη και την τιάρα που φορούσε και η ίδια στον δικό της γάμο με τον δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, μία κίνηση άκρως συμβολική.

Η νύφη τοποθέτησε την γαμήλια ανθοδέσμη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Αββαείο του Γουέστμίνστερ, όπως είθισται.