Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η χρυσή κληρονόμος του θρυλικού οίκου κοσμημάτων Bvlgari (Video)

Σε ηλικία 93 ετών, όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης έφυγε από τη ζωή η χρυσή κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων Bvlgari.

Η Άννα Βούλγαρη ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη και μάλιστα η ίδια μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Δείτε το Video:

Σταθμός στην ζωή της, μία  βίαιη εμπειρία, καθώς η ίδια μαζί με τον γιο της, είχαν πέσει θύματα απαγωγής, το 1983.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το paramythia online.gr η Άννσ Βούλγαρη ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Η ιστορία του θρυλικού οίκου κοσμημάτων και στιλάτων αξεσουάρ BVLGARΙ

Σύμφωνα με την Μηχανή του Χρόνου ο Σωτήριος Βούλγαρης, Έλληνας από την Παραμυθιά, ήταν ο δημιουργός του πιο διάσημου οίκου κοσμημάτων στον κόσμο. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1857 και γονείς του ήταν ο Γιώργος Βούλγαρης και η Ελένη Στρουγγάρη.

Από τα έντεκα παιδιά της οικογένειας, ο Σωτήρης ήταν ο μόνος που επιβίωσε και κατάφερε να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στην αργυροχοΐα. Η επαφή με τα κοσμήματα ξεκινούσε από τον παππού του Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν πλανόδιος πωλητής κοσμημάτων στα χωριά της Ηπείρου.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Το ταλέντο στη δημιουργία κοσμημάτων κληρονόμησε και ο Σωτήρης που μαζί με τον πατέρα του άνοιξαν ένα μαγαζί χρυσαφικών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Την περίοδο εκείνη η Παραμυθιά και άλλα χωριά της περιοχής αντιμετώπιζαν προβλήματα από τους Τούρκους. Οι συνεχείς πυρπολήσεις του χωριού και οι σοβαρές ζημιές στο μαγαζί τους, ανάγκασε την οικογένεια Βούλγαρη να μετακομίσει στην κοντινή Κέρκυρα.

Στον πρώτο όροφο ενός σπιτιού, άνοιξαν ένα μαγαζάκι με κοσμήματα και ο Σωτήρης γνώρισε τον μετέπειτα συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Κρέμο. Το 1880 ο Σωτήρης Βούλγαρης μαζί με τον Κρέμο αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Ιταλία. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Νάπολη και άνοιξαν το πρώτο τους μαγαζί με χρυσαφικά. Η έντονη εγκληματικότητα της πόλης δημιούργησε πρόβλημα στο κοσμηματοπωλείο. Έπειτα από αρκετές διαρρήξεις αναγκάστηκαν να το κλείσουν.

Το κατάστημα στην Βία Κοντότι της Ρώμης

Μετακόμισαν στην Ρώμη. ‘Εφτιαχναν βραχιόλια και σκουλαρίκια και τα πουλούσαν στους επισκέπτες έξω από το Βατικανό. Άνοιξαν καινούργιο μαγαζί στην οδό Βία Σιστίνα, και το ονόμασαν «Οld Curiosity Shop», όνομα εμπνευσμένο από ένα μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς. Έπειτα από διαφωνίες, οι δύο συνεργάτες χώρισαν τους δρόμους τους και ο Σωτήρης Βούλγαρης ανέλαβε μόνος του την επιχείρηση.

Μεταφέρθηκε στην κοντινή οδό (Βία) Κοντότι, τον δρόμο όπου βρίσκεται και το διάσημο cafe Greco, όπου και άνοιξε το γούρικο μαγαζί, που έκανε διάσημα τα κοσμήματα σε όλη την Ιταλία. Μέχρι το 1897 αριθμούσε άλλα τέσσερα κοσμηματοπωλεία στην Ιταλία και έως το 1913, με τν βοήθεια των παιδιών του, Τζιότζιο και Κωνσταντίνο, η επιχείρηση άρχισε να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Μετά τον θάνατο του Σωτήρη Βούλγαρη το 1932, τα παιδιά με όρεξη και δημιουργικότητα, ανέλαβαν εξολοκλήρου την επιχείρηση. Έως τη δεκαετία του ’70, η BVLGARI είχε αποκτήσει καταστήματα σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου αποκτώντας παγκόσμια φήμη.

Βαρύτιμα κοσμήματα για Βασιλικούς Οίκους και Stars του Hollywood

Τα κοσμήματα εμπνευσμένα από την ιταλική αναγέννηση και διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, έγιναν τα αγαπημένα αξεσουάρ των βασιλικών οικογενειών και των αστέρων του Χόλιγουντ. Η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν έχουν φορέσει τα πολυτελή κοσμήματα του οίκου.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, όταν αγόρασε ένα σμαραγδένιο δακτυλίδι στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ, είχε πει: «Εγώ έμαθα στην Ελίζαμπεθ τη μπύρα, αυτή μου έμαθε τη BVLGARI». Η οικογένεια δεν ξέχασε το τόπο της καταγωγής της και κατά καιρούς έκαναν δωρεές για την ανέγερση σχολείου, μουσείου και σχολής χρυσοχοΐας στην Παραμυθιά.

Τα αδέρφια, παρόλο που αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να πάρουν την ιταλική υπηκοότητα, βοήθησαν αρκετούς Έλληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία. Στο σπίτι τους στη Ρώμη βρήκαν καταφύγιο πολλοί δραπέτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, πολλές Εβραίες, αλλά και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.