Παίζοντας με τις αναλογίες: Mία Fashion Βlogger εξηγεί πώς θα δείχνεις πιο ψηλή με όλα τα ρούχα

Είμαι σχεδιάστρια, οπότε ξέρω πάρα πολύ καλά πώς να παίζω με τις αναλογίες,» λέει η Γαλλίδα Justine Leconde στο βίντεο που ακολουθεί, ένα βίντεο που έχει ανεβάσει η ίδια στο προσωπικό κανάλι στο YouTube μέσα από το οποίο δίνει συχνά στιλιστικές συμβουλές, αλλά μοιράζεται και ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την εξέλιξη της μόδας.

Το ζητούμενο γύρω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι το εξής: «Πώς μπορείς να δείξεις πιο ψηλή μέσα σε όλα τα ρούχα, κάνοντας μερικές απλές διορθωτικές κινήσεις». Κι όταν λέμε «διορθωτικές» κινήσεις εννοούμε το παιχνίδι με τις αναλογίες. Με άλλα λόγια πώς μπορείς να ξεγελάσεις το «μάτι» στο να νομίζει ότι είσαι ψηλότερη, μοιράζοντς διαφορετικά τις αναλογίες του σώματος σου, κάτι που μπορεί να συμβεί αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο φοράς τα ρούχα σου.

Για να εξηγήσει πώς μπορούμε να πετύχουμε το παραπάνω η Leconde χρησιμοποιεί αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Το σχέδιο. Έτσι, φέρνοντας μερικά λεπτομερή παραδείγματα μάς δείχνει πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις αναλογίες που μικροκαμωμένου σωματός μας ώστε να δημιουργήσουμε την «οφθαλμαπάτη» που θα κάνει τους άλλους να πιστεύουμε ότι είμαστε ψηλότερες.

Παράδειγμα 1:

Eπιλέγουμε ένα ψηλόμεσο παντελόνι το οποίο θα πρέπει να μας εφαρμόζει πολύ καλά στην περιοχή γύρω από τη μέση. Αν το μοτίβο του παντελονιού είναι ριγέ, τότε έχουμε ακόμα έναν άσσο στο μανίκι μας. Βάζουμε την μπλούζα μέσα από το παντελόνι και επιλέγουμε ένα τοπ με V λαιμόκοψη που αφήνει την περιοχή του λαιμό και των ώμων μας να αναπνέει. Το ίδιο εφέ μπορεί να δημιουργηθεί με ένα τοπ που έχει halter-neck λαιμόκοψη, κάτι που επίσης δίνει έμφαση στους ώμους. Όσον αφορά τα παπούτσια πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι τα μυτέρα ζευγάρια μας κάνουν πάντα να δείχνουμε ψηλότερες.

Έξτρα tip: Η Leconde εξηγεί ότι αν θέλουμε να δείχνουμε πιο ψηλές τότε πρέπει να θεωρήσουμε τα μαλλιά μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του ντυσίματος μας. Όσο πιο κοντές είμαστε, τόσο πιο κοντά πρέπει να είναι τα μαλλιά μας γιατί το αντίθετο μας «μπουκώνει» και μας αφαιρεί πόντους.

Παράδειγμα 2: 

Eπιλέγουμε ένα φόρεμα, ολόισιο, όχι πολύ φαρδύ, αλλά πραγματικά μακρύ, κατασκευασμένο από μαλακό ύφασμα. Φροντίζουμε το συγκεκριμένο φόρεμα να έχει άνοιγμα στην περιοχή του στέρνου. Προσθέτουμε μία λεπτή ζώνη γύρω από τη μέση μας για να τονίσουμε την περιφέρεια μας. Προσοχή, δεν φοράμε ποτέ φαρδιά ζώνη γιατί αυτό θα μας αφαιρέσει σίγουρα πόντους. Μπορούμε να το συνδυάσουμε ακόμα και με ίσια σανδάλια, φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτους τους αστραγάλους μας.

Έξτρα tip: H ζώνη μπορεί να τοποθετηθεί πολύ ψηλά, ακόμα και κάτω από το στήθος μας για να κάνει τα πόδια μας να φαίνονται ακόμα πιο μακριά.

Δείτε περισσότερα παραδείγμα στο βίντεο της Justine Leconde.

 

πηγή: womantoc.gr