Kονσίλερ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μη «σπάσει» ποτέ ξανά

Tο κονσίλερ τοποθετείται με χάρη μπροστά από έναν καθρέφτη. Εκεί κι εσύ. Δίπλα κι ένα μικρό πινελάκι για την εφαρμογή του. Μια διαδικασία που φαντάζει εύκολη. Και είναι. Αρκεί να έχεις αφιερώσει χρόνο για να εκλογικεύσεις την όποια τεχνική θες να εφαρμόσεις.

Εκατοντάδες make up artists με μια αριστουργηματική ευκολία τοποθετούν το κονσίλερ σε 3 βούλες κάτω από τα μάτια μοντέλων και σταρ του Χόλυγουντ. Η κίνησή τους να απλώνουν με το πινελάκι το κονσίλερ δείχνει ευρηματική. Το προσπαθείς κι εσύ και δεν σου βγαίνει το ίδιο υπέροχο. Προβληματίζεσαι. Σου φταίει το κονσίλερ. Κι όμως, όχι. Βάλε σ’ όλο αυτό άλλα βήματα. Δες τα πάντα από την αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα ασύλληπτο στην ιστορία. Μόνο απλή στρατηγική. Ακολούθησε μερικούς κανόνες.

• Το κονσίλερ τοποθετείται πάντα σε καθαρή και κυρίως ενυδατωμένη επιδερμίδα. Οπότε η κρέμα ματιών έχει προηγηθεί. Έτσι δημιουργείς τον ιδανικό καμβά για να στρώσει το όποιο χρώμα.
• Αντί για πινελάκι, καθώς δεν είσαι κι ειδικός, προτίμησε το δάχτυλό σου. Ιδανικά το παράμεσο και αντί να απλώνεις… ταμπονάρισε. Για την ιστορία να ξέρεις ότι η θερμότητα του χεριού σου κάνει το προϊόν να λιώνει περίφημα στο δέρμα, αντί να κάθεται πάνω από αυτό και μετά από λίγη ώρα να σπάει.
• Αν το κονσίλερ σου είναι πολύ καλυπτικό, άρα και παχύρευστο, δοκίμασε να το αραιώσεις, οπότε και να το ελαφρύνεις αναμειγνύοντάς το με λίγο primer.
• Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, η επιδερμίδα κάτω από την περιοχή των ματιών έχει πτυχώσεις και λεπτές γραμμές κι εκεί ακριβώς το κονσίλερ όταν εφαρμοστεί βιαστικά κολλάει και σπάει γρήγορα. Δοκίμασε να κοιτάξεις πάνω και να τραβήξεις το δέρμα σου από κάτω, σαν να θες να απλώσεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σου. Αυτό το ελαφρύ τράβηγμα εξυπηρετεί στην τέλεια τοποθέτηση κι απορρόφηση του κονσίλερ.
• Ένα εξίσου αποτελεσματικό τρικ είναι να απλώνεις κονσίλερ σε δόσεις και στρώσεις. Να χτίζεις σιγά και σταθερά το αποτέλεσμα που θες να πετύχεις.

πηγή:bovary.gr