6 σημεία στο σπίτι σας που ξεχνάτε να διακοσμήσετε

Μπορεί να είμαστε λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει να αφήνουμε πολλά σημεία του σπιτιού άδεια, χωρίς να τους βάλουμε ούτε ένα μικρό διακοσμητικό στοιχείο. Ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι εκείνα τα μικρά σημεία μέσα στο σπίτι, που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί ή ξεχνάει να διακοσμήσει, και σας τα παρουσιάζουμε.

Παράθυρο

Το παραθυρο είναι ένα ωραίο σημείο μέσα στο σπίτι για αν το διακοσμήσετε.

Ένα από τα σημεία που πολύς κόσμος δεν διακοσμεί αλλά θα μπορούσε να διακοσμήσει, είναι το παράθυρο. Όλα σχεδόν τα παράθυρα έχουν ένα εσωτερικό περβάζι που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως ράφι. Βάλτε εκεί έναν καθρέφτη ή ένα βάζο με όμορφα λουλούδια και αμέσως ο χώρος σας θα δείξει πιο γεμάτος.

 Κουζίνα

Υπάρχει σίγουρα μια γωνιά στην κουζίνα σας που θα μπορούσε να διακοσμηθεί.

Στις περισσότερες κουζίνες υπάρχει κάποια γωνιά πάνω στον πάγκο που απλά έχει ένα μπλέντερ ή μια καφετιέρα. Μετακινείστε αυτά τα 2 μηχανήματα σε κάποιο άλλο σημείο της κουζίνας και εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά αυτή τη γωνιά. Μπορείτε να κρεμάσετε μια συλλογή ή έναν πίνακα στον τοίχο και να συνεχίσετε με ένα όμορφο βάζο με λουλούδια. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Απλά βρείτε έναν τρόπο για να ομορφύνετε κάθε μικρό σημείο που μένε ανεκμετάλλευτο.

Μπάνιο

Μπορείτε α θέλετε να προσθέσετε 1 ή 2 ράφια πάνω από την μπανιέρα και να διακοσμήσετε με όμορφα ατμοσφαιρικά κεράκια.

Διακοσμήστε την περιοχή πάνω από την τουαλέτα με μερικούς πίνακες

Διακοσμήστε το μπάνιο σας και κάντε το να δείχνει περισσότερο σαν δωμάτιο παρά σαν τουαλέτα. Άλλωστε φέτος είναι της μόδας η διακόσμηση του μπάνιου ως συνέχεια του υπόλοιπου σπιτιού. Βάλτε πάνω από την τουαλέτα έναν όμορφο πίνακα ή και έναν ιδιαίτερο στρογγυλό καθρέφτη που αποτελεί μεγάλο trend και θα δώσει έξτρα στιλ στο χώρο σας. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε με βαζάκια με λουλούδια την περιοχή γύρω από το νιπτήρα σας.

Μια επίσης καλή επιλογή διακόσμησης είναι να τοποθετήσετε ραφάκια πάνω από τη μπανιέρα σας. Εκεί μπορείτε να βάζετε τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα αλλά και όμορφα κεράκια για πιο όμορφη ατμόσφαιρα κάθε φορά που κάνετε μπάνιο.

Πίσω από το νεροχύτη

Πίσωα πό τον νεροχύτη συνήθως υπάρχει χώρος για μερικά όμορφα μυρωδάτα φυτά.

Οι περισσότερες νοικοκυρές συνήθως περνάνε ώρες ατέλειωτες μπροστά από έναν νεροχύτη (ακόμα και αν έχουν πλυντήριο πιάτων). Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γυναικών (ή αν απλά θέλετε να αντικρίζετε κάτι όμορφο στην κουζίνα σας), βάλτε μερικά γλαστράκια με όμορφα λουλούδια πίσω από τον νεροχύτη. Αποφύγετε μόνο τους κάκτους γιατί δεν είναι καλό φενγκ σούι. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε γλαστράκια με βότανα και αρωματικά φυτά (δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό) τα οποία όχι μόνο θα κάνουν το χώρο σας να μοσχομυρίζει αλλά θα σας προμηθεύουν και με τα αγαπημένα σας βότανα όποτε τα χρειάζεστε για να μαγειρέψετε.

 Σκάλα

Κάτω από τη σκάλα μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους.

Αν το σπίτι σας διαθέτει εσωτερική σκάλα τότε μπορείτε να τη διακοσμήσετε και αυτή. Βάλτε ένα ραφάκι και μερικά βιβλία στον τοίχο της σκάλας σας και προσθέστε 2-3 σκαμπό. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα μίνι μπαρ ή μια cozy γωνιά διαβάσματος με μια πολυθρόνα και μια μίνι βιβλιοθήκη.

πηγή: http://spirossoulis.com/