Βασιλικοί γάμοι την Άνοιξη στο παλάτι Saint James στο Λονδίνο: Η πριγκίπισσα Βεατρίκη παντρεύεται στις 29 Μαΐου

Βασιλικοί γάμοι την Άνοιξη στην Βρετανία, καθώς την Παρασκευή 29 Μαΐου η πριγκίπισσα Βεατρίκη, εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ και πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρας Φέργκιουσον, παντρεύεται τον καλό της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Το ζευγάρι θα κρατήσει αναγκαστικά χαμηλό προφίλ και θα τελέσει τον γάμο χωρίς δημοσιότητα, λόγω του πρόσφατου σκανδάλου με τον πατέρα της νύφης. Η βασίλισσα έδωσε ευγενικά την έγκρισή της, ώστε οι γάμοι να τελεστούν στο βασιλικό παρεκκλήσι του ανακτόρου Saint James Palace και η δεξίωση που θα ακολουθήσει θα παρατεθεί στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η Βεατρίκη, η Μπέα, όπως την αποκαλούν οι οικείοι της με τον μέλλοντα σύζυγο της, Έντο, είναι αρραβωνιασμένοι εδώ και 8 μήνες, ενώ πριν τον αρραβώνα, που ανακοίνωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν μαζί 11 μήνες. Ο γαμπρός είναι ήδη πατέρας ενός παιδιού και έκανε την πρόταση γάμου, προσφέροντας στην  αγαπημένη του πριγκίπισσα ένα μονόπετρο, η αξία του οποπιου εκτιμάται στις 100.000 λίρες.

Πολλοί εκτιμούν ότι παρά το σκάνδαλο, τη Βεατρίκη θα συνοδεύσει στην εκκλησία ο πατέρας της και ότι η αδελφή της, Ευγενία, θα παίξει φυσικά βασικό ρόλο ως παράνυμφος.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη με το φιλανθρωπικό της ίδρυμα «The Big Change» πρόσφατα ανακοίνωσε μια σειρά από σχέδια και συνεργασίες, ενισχύοντας τα σενάρια περί αναβάθμισης του ρόλου τόσο της ίδιας όσο και της αδελφή της στη βρετανική μοναρχία, μετά από το Megxit.