Ο ωραιότερος άνδρας του κόσμου και οι άλλοι «9» που αγγίζουν την αρχαιοελληνική τελειότητα

Οι πιο γνωστοί δημιουργοί της ιστορίας, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λε Κορπιζιέ χρησιμοποίησαν τον «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» για να ολοκληρώσουν μερικά από τα αριστουργήματά τους. Σήμερα και οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτήν την αρχαιοελληνική εξίσωση για να αποδείξουν τη συμμετρία στη φύση, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τη φυσική ομορφιά.

 

Σύμφωνα με τον  πλαστικό χειρουργό, Τζουλιάν Ντε Σίλβα, που χρησιμοποίησε την τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών και της για τη μέτρηση της φυσικής τελειότητας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, αγαπημένος ηθοποιός των γυναικών, είναι ο ομορφότερος άνδρας στον κόσμο. Ο ίδιος έχει ήδη κατακτήσει και τον τίτλο του «πιο σέξι άνδρα της

«Ξεκάθαρα νικητής»

«Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου » δήλωσε ο Ντε Σίλβα, ο οποίος διευθύνει το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη New York Post.

Έτσι, σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά μέτρα, ο Πάτινσον βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, αγγίζοντας σχεδόν την τελειότητα με ποσοστό 92,15%. Όπως εξηγεί, ο Ντε Σίλβα, τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι και το σχήμα του προσώπου του 33χρονου Βρετανού ηθοποιού είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στην αρχαιοελληνική ιδέα περί τελειότητας.

 

«Αυτές οι τεχνικές χαρτογράφησης του προσώπου μέσω του υπολογιστή, μάς επιτρέπουν να λύσουμε μερικά μυστήρια τού τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον σχεδιασμό μίας αισθητικής χειρουργικής επέμβασης» τονίζει.

Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο το πρόσωπο πλησιάζει στην τελειότητα. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.

 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χένρι Κάβιλ με ποσοστό 91,64% ενώ οριακά τρίτος αναδείχθηκε 91,08% ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Την πεντάδα της τελειότητας συμπληρώνουν ο Μπραντ Πιτ με 90,51% και ο Τζόρτζ Κλούνεϊ με 89,91%.

 

Ακολουθούν οι: Χιού Τζάκμαν (89,64%), Ντέιβιντ Μπέκαμ (88,96%), Ιντρίς Έλμπα (88,01%), Κάνιε Γουέστ (87,94%),  Ράιαν Γκόσλινγκ (87,48%).