To ανδρικό street style στα καλύτερα του, στις Εβδομάδες Ανδρικής Μόδας του κόσμου

της Αντωνίας Τζαφέρη

Αν νομίζεις πως η μόδα αφορά μόνο τον γυναικείο πληθυσμό τότε ξανασκέψου το! Στο Παρίσι, το Μιλάνο αλλά και την Νέα Υόρκη διοργανώνονται Εβδομάδες Ανδρικής Μόδας οι οποίες τραβούν το διεθνές ενδιαφέρον, τόσο με τις επιδείξεις που πραγματοποιούνται από κορυφαίους οίκους αλλά και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των αντρών street stylers.

Η ‘’μόδα του δρόμου’’ (street style) όπως διεθνώς αποκαλείται, είναι η κυριότερη τάση στον σύγχρονο κόσμο της μόδας. Πλέον το κοινό ενδιαφέρεται περισσότερο για τα outfits των απλών καθημερινών πολιτών που έχουν καταφέρει να ασκήσουν επιρροή με το ντύσιμο τους, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα catwalks.

Τι φορούν λοιπόν οι σύγχρονοι και ‘’στιλάτοι’’ άνδρες; Ποιες τάσεις επικρατούν; Πως συνδυάζουν τα κομμάτια;

Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι φωτογραφίες με τις streetstyleεμφανίσεις των ανδρών στις Εβδομάδες Μόδας θα αποτελέσουν την ιδανική πηγή έμπνευσης για τις επόμενες εμφανίσεις σου.

Η τάση που επικράτησε έντονα, δεν ήταν άλλη από το ”layering‘. Kαι τι εννοούμε με αυτό;
Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο, δηλαδή να περιέχει η εμφάνιση σου πολλές ”στρώσεις”. Μπορείς για παράδειγμα να φορέσεις το αγαπημένο σου κλασσικό πουκάμισο ή λεπτό ζιβάγκο, με πουλόβερ, σακάκι και από πάνω το παλτό σου. Όσο πιο πολλές στρώσεις διαφαίνονται τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η εμφάνιση σου.

Προσοχή όμως μη το παρακάνεις, καθώς μπορεί αντί για stylish, να καταλήξεις με πολύ όγκο που θα σου προσθέτει βάρος και καθόλου ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Επομένως τέσσερα κομμάτια (πουκάμισο, πουλόβερ, σακάκι και παλτό ) είναι ιδανικά.

Μια ακόμη τάση που είχε την τιμητική της, στις ανδρικές street style εμφανίσεις ήταν τα κοστούμια. Μια τάση διαχρονική, κλασσική και πάντα στιλάτη. Βρες το κατάλληλο κοστούμι που ταιριάζει στην αισθητική αλλά και τον σωματότυπό σου και απογείωσε τις πρωινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις.
Tip: Απέφυγε τα μαύρα κοστούμια, καθώς μπορεί να δείξουν κάπως old fashioned και προτίμησε τα γκρι ή sweat για σύγχρονο και μοντέρνο αποτέλεσμα.
Τέλος, για τους πιο ”εναλλακτικούς” τα ”safari jackets” είναι η κατάλληλη επιλογή. Με ένα τζιν ή κλασσικό παντελόνι και t shirt ( ακόμη και πουλόβερ ή ζιβάγκο) ταιριάζουν ιδανικά και εντυπωσιάζουν.
Τip: Μη ξεχάσεις να προσθέσεις και αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα ένα καπέλο ή το αγαπημένο σου ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Μη διστάσεις να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις νέες τάσεις και ρούχα, τα οποία θα ανανεώσουν την εμφάνιση σου αλλά και την διάθεση σου!