Σοκ στο Παλάτι: Χάρι και Μέγκαν αποποιούνται πριγκιπικό ρόλο και καθήκοντα

Εγκαταλείπουν την… πριγκιπική ζωή, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, όπως ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό τους, στο instangraμ, το απόγευμα της Τετάρτης, σοκάροντας το Μπάκιγχαμ, αλλά και την βρετανική κοινωνία.

Την έκπληξη μιας τέτοιας απόφασης, την κοινοποίησαν αμέσως μόλις επέστρεψαν από τις 6 εβδομάδες διακοπών τους, στον Καναδά, όπου πέρασαν και τις ημέρες των Χριστουγέννων, μακριά από τους παραδοσιακούς εορτασμούς της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαμ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία», αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: 

 

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

“Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικές συζητήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος και να ξεκινήσουμε να επιτυγχάνουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο. Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον τίτλο μας ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα. Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οντότητας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος σε εύθετο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, αποδέχεστε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας.”

Το παρασκήνιο της απόφασης

Για όσους γνωρίζουν καλά, η  κίνησή τους αυτή να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα, τον ρόλο και τα καθήκοντα, που αυτά επιφέρουν, δεν είναι και τόσο απρόσμενη, καθώς τον τελευταίο καιρό υπήρχαν οι φήμες πως δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μάλιστα, από τότε που η Μέγκαν Μαρκλ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, η σχέση του Χάρι με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, πέρασε για πρώτη φορά κρίση. Εξάλλου αρχικά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν αποχωρήσει από το βασιλικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Η απόφασή τους να φύγουν μακριά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τα Χριστούγεννα, μια γιορτή που θεωρείται οικογενειακή, προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο αλλά και από θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας. Η βασίλισσα Ελισάβετ όμως, σε μια κίνηση καλής θέλησης, είχε αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, το πόσο χαρά της έδωσε η γέννηση του μικρού Άρτσι.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους αυτή, φαίνεται να έπαιξε και το γεγονός ότι η αντισυμβατική Μέγκαν Μαρκλ, έγινε στόχος των ταμπλόιντ της Μεγάλης Βρετανίας, από τότε που έγινε γνωστή η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι. Η ίδια η Μαρκλ είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της βουρκωμένη, τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε εξαιτίας τους, αλλά και γενικά το πώς είναι να είσαι μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χάρι είχε «ξεσπαθώσει» και είχε καταφερθεί εναντίον των ΜΜΕ, εκφράζοντας φόβους πως μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία με το τραγικό τέλος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς