«Δεν καταλάβαινα γιατί δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι...»

«Στα 50 μου πήγα σε ψυχίατρο για να δω τι δεν πάει καλά με μένα. Αργότερα έμαθα ότι είχα όλα τα αντικειμενικά συμπτώματα της κατάθλιψης.»

Αποκαλυπτική ήταν η Έλενα Ακρίτα το βράδυ της Τρίτης, κατά την συνέντευξή της στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια που σημαδεύτηκαν από τη φυλάκιση της μητέρας της την περίοδο της Χούντας,  για την καριέρα στο χώρο της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης και του θεάτρου, για τον σύζυγο της Γιώργο Κυρίτση, αλλά και για τις κόντρες που έχει ανοίξει κατά καιρούς η αιχμηρή της πένα. Μάλιστα, για άλλη μία φορά έκανε σκληρή κριτική στον Μάρκο Σεφερλή.

Για την κατάθλιψη

«Ήμουν ένα μπάχαλο που νόμιζα ότι ήμουν ένας κανονικός άνθρωπος! Δεν καταλάβαινα γιατί δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να δουλέψω. Η κατάθλιψη είναι να νιώθεις την παντόφλα να σέρνεται πάνω στο πάτωμα, αλλά όλο αυτό είναι μες στην ψυχή σου. Είχα πανοπλίες πάνω μου, όμως αυτές οι πανοπλίες ήταν από αλουμινόχαρτο, δεν ήταν από πραγματικό ατσάλι, διότι βλέπω ότι τώρα είμαι σαν τη γραβιέρα, είμαι ένα διάτρητο πλάσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν θα μπορούσε ωστόσο να μην ερωτηθεί για ακόμα μία φορά για τη σκληρή κριτική που είχε ασκήσει κατά το παρελθόν στον Μάρκο Σεφερλή, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πως όποιο σχόλιο ή κριτική είχε γίνει αφορούσε μόνο τη δουλειά του και όχι τον ίδιο.

«Έκανα κριτική στη δουλειά του. Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, τώρα έμαθα ότι έχει και γυναίκα και παιδί και απ’ όλα τα καλά του θεού, αλλά εγώ κρίνω τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι trash. Η δουλειά του, το έργο που παράγει είναι trash. Δεν σημαίνει ότι είναι ο ίδιος trash, είναι το έργο. Αυτό δεν το παίρνω πίσω επειδή μου ζητάει 100 χιλιάρικα. Εγώ τα λογάκια μου τα είπα και δεν τα παίρνω πίσω. Αν είναι να πληρώσω γι’ αυτό ή όχι, θα το ξέρουμε την άνοιξη. Όταν υπάρχει μια γυναίκα που φοράει μπικίνι κι έχει περισσότερα κιλά, δεν θα την κάνω νούμερο στο Δελφινάριο, θα την προστατέψω γιατί έχει δικαίωμα και στην παραλία να είναι και μπικίνι να φοράει και τον ποπό της να μας δείχνει και ότι γουστάρει. Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει εκείνος από την παραλία και να πάει στη μπανιέρα του να κάνει μπάνιο. Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν υποφέρει τόσο πολύ από μία κάκιστα εννοούμενη σάτιρα.

Μου λες ότι το δικό μου κείμενο ήταν επιθετικό… Πόσο πιο επιθετικό από το να ανεβαίνεις και να κάνεις μια καρικατούρα ενός γκέι ανθρώπου, ενός παχύσαρκου ανθρώπου, ενός πιο κοντού; Πώς; Η γνώμη μου θα είναι αυτή που είναι, δεν μπορώ να την αλλάξω. Στο κείμενό μου δεν υπάρχει καμία προσβολή στο πρόσωπο, το έργο του είναι αυτό που κρίνω», τόνισε.