Νίκος Γαλανός: Γιατί τσακώθηκα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Ξέσπασε, με έβρισε και ηρεμήσαμε». Έναν άγνωστο μέχρι σήμερα καυγά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη περιέγραψε ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, Νίκος Γαλανός στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη κάναμε 4-5 ταινίες και αρκετά θεατρικά, είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση. Μετά από κάποια χρόνια που η Αλίκη αποφάσισε να αλλάξει παρτενέρ και να μην παίζει με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ήταν αναμενόμενο ότι όποιος πήγαινε μοιραία θα ακολουθούσε ένα, έτσι, γκελ στον πολύ κόσμο» είπε ο Νίκος Γαλανός.

«Της Αλίκης της άρεσε να φλερτάρει με όλο τον κόσμο» είπε ο μεταξύ άλλων ο Νίκος Γαλανός. «Ήταν ένας άνθρωπος που τη γέμιζε αυτό, της πήγαινε. Όπως της άρεσε το χειροκρότημα, ήθελε να είναι επιθυμητή.

Και το θεωρώ πολύ φυσιολογικό για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα. Δεν υπήρξαμε ποτέ ζευγάρι, μείναμε φίλοι. Δεθήκαμε πολύ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, υπήρξε αληθινή φιλία μεταξύ μας,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γαλανός.

«Όταν έπαιζα στην «Ιστορία του Ιρκούτσκ» με τον Καζάκο και την Καρέζη, στην Τζένη μιλούσα στον πληθυντικό. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αυτή η χημεία στην πρώτη μας συνεργασία, στο «Ένα αστείο κορίτσι», αλλά συγχρόνως υπήρχε και μια κόντρα περίεργη. Από την πρώτη στιγμή μιλάγαμε… Αλίκη, Νίκο, στον ενικό, αφού η Αλίκη σου έδινε μια άμεση οικειότητα», τόνισε ο Νίκος Γαλανός.

«Οπότε» ανέφερε «μια μέρα, σε ένα γύρισμα, μου λέει «να σε ρωτήσω κάτι, στην Τζένη μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό;» Όπα, λέω, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Της λέω «να σας πω, κυρία Βουγιουκλάκη…» και μου απαντάει «όχι, εμένα δεν με πειράζει, δικαίωμά σου. Εμείς συνεργαζόμαστε εδώ, εκεί στο θέατρο είσαι με την Τζένη»».

«Της είπα ότι «τις περισσότερες φορές της μιλάω στον πληθυντικό, αλλά αν θέλετε σας μιλάω και εσάς στον πληθυντικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Και τσακωθήκαμε σε σημείο να έχουμε σκηνές ερωτικές μετά κι εγώ να είμαι στο… κυρία Βουγιουκλάκη.

Και ο ηθοποιός κατέληξε: «Μετά από 3-4 γυρίσματα, ξέσπασε, με έβρισε και ηρεμήσαμε»…