Οδός Τιμοθέου: Ο κρυμμένος πεζόδρομος της διασκέδασης στο Παγκράτι

Οι κεντρικές πλατείες- Βαρνάβα, Προσκόπων, και Πλαστήρα- μαζί και η trendy Αρχελάου μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Αθηναίων τα τελευταία χρόνια. Στο Παγκράτι, όμως, υπάρχει κι ένας μικρός πεζόδρομος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που τον ξέρουν λίγοι.

Πρόκειται για την Τιμοθέου, που οι παλαιότεροι ίσως την θυμούνται από την εποχή του «Κύκλου», του γνωστού ροκάδικου που έγραψε τη δική του ιστορία. Πλέον, βέβαια, ο «Κύκλος» έχει κλείσει για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη γειτονιά, που έχει κάνει τον συγκεκριμένο πεζόδρομο σημείο συνάντησης όσων ψάχνουν τα κρυφά μέρη της πόλης.

Πράγματι στην Τιμοθέου, που είναι αυτό που λέμε « κέντρο απόκεντρο», θα συναντήσετε κατοίκους -τα πρωινά, μάλιστα, εδώ βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους- ενώ το βράδυ η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει νησί: ωραίες φατσούλες κάθονται στα τραπεζάκια που βγάζουν τα μαγαζιά και απολαμβάνουν τα ποτά τους μακριά από τον θόρυβο της κεντρικής πιάτσας, ακούγοντας χαλαρές μουσικές.

New entry το «Ruldolf cocktail bart» ( Τιμοθέου 1, 21 5501 4556) εμπνευσμένο φυσικά από τον πολυαγαπημένο και χιλιοτραγουδισμένο τάρανδο του Άη Βασίλη που φιγουράρει και στο λογότυπο, έχει την αύρα του Νίκου και του Θανάση, των ιδιοκτητών δηλαδή που φημίζονται για το χιούμορ τους -θα το διαπιστώσετε, αν μπείτε στη σελίδα τους στο Facebook.

Καφεδάκι, μεζεδάκια, ποικιλίες, καθαρά ποτά, και κοκτέιλς με φρέσκα υλικά σε απλούς συνδυασμούς, δίνουν το στίγμα το μαγαζιού που αγαπάει πολύ και τα ζώα, όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομά του. Όσο για τον χαρακτηρισμό bart, αναφέρεται στον πρώτο όροφο, όπου εκεί διοργανώνονται εκθέσεις και καλλιτεχνικά events.

Με καλοκαιρινή διάθεση, ακόμα κι όταν κάνει κρύο ή βρέχει, το «Ohana» (Τιμοθέου 7, 21 1116 1410) , που έχει πάρει την ονομασία του από μια ατάκα από την ταινία της Disney «Lilo και Stitch» (Ohana means family και family means nobody gets left behind behind) βλέπει τους θαμώνες του σαν οικογένεια. Χαβανέζικο κλίμα, ψαγμένες μουσικές, κυρίως τζαζ, και καλά ποτά σε χαμηλές τιμές και άπαιχτα κοκτέιλς με τροπικό χρώμα είναι τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Γιάννης για το μαγαζί του και φαίνεται πως τα κατάφερε!

Δίπλα ακριβώς θα βρείτε το χειροποίητο «Πάροτ» ( Τιμοθέου 7, 21 0821 1800), που σημαίνει παπαγάλος αλλά γράφεται στα ελληνικά, όπου σχεδόν τα πάντα είναι φτιαγμένα από τα χέρια ενός εκ των ιδιοκτητών, του Ντίνου, που το έχει με τις κατασκευές και ξέρει να δημιουργεί μικρές γωνιές στον χώρο. Οι άλλοι δύο συνέταιροι, η Αλεξάνδρα και ο Τάσος, μπαίνουν συχνά πίσω από την μπάρα- το συγκεκριμένο μαγαζί ανοίγει από τις έξι το απόγευμα- και μας υποδέχονται με χαμόγελο.

Η διακόσμηση στο Πάροτ

Από τα δυνατά «χαρτιά» του «Πάροτ» είναι η μουσική: από funky μέχρι afrobeat, θα εκπλαγείτε με τις επιλογές των παιδιών που παίζουν « ασυνήθιστα» κομμάτια. Φυσικά, δεν λείπουν τα κοκτέιλ, ένα εκ των οποίων είναι αφιερωμένο στη γάτα –μασκότ του δρόμου, την Κούμικο. Συνεχίζοντας συναντάμε το «Κουνούπι» ( Τιμοθέου 7, 21 5540 1923) που έχει αντικαταστήσει το «Jazzamor» κι έχει αλλάξει διεύθυνση, αλλά διατηρεί την ιδια αγάπη για την καλή μουσική και το ροκ. Σήμα κατατεθέν ο Στιβ Μακ Κουίν που με αγέρωχο ύφος στέκεται πάνω από την μπάρα, χαζεύοντας τον κόσμο που λικνίζεται στον ρυθμό. Ξεκινάει από το πρωί και σερβίρει καφέ, αλλά και σπιτικά μεζεδάκια, ενώ δεν λείπουν και οι βραδιές με σπέσιαλ events, όπως lives ή stand up comedies.

Η βόλτα τελειώνει με μπύρα στο «Βerlin by 5 drunk men», (Τιμοθεου 8, 21 0701 0006) που όπως ήδη θα έχετε καταλάβει ανήκει σε πέντε φίλους που ξέρουν να πίνουν. Εδώ σας περιμένουν 25 draft μπίρες και 25 πολύ ιδιαίτερες ετικέτες , που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με παραδοσιακά πιάτα μιας γερμανικής μπυραρίας

Χαρακτηριστικό του μαγαζιού, η ροκ διάθεση αλλά και η προσωπική κάνουλα που υπάρχει σε κάθε τραπέζι, για να πίνετε όποτε θέλετε, αφού στον κάτω όροφο υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα για να τροφοδοτεί όλη την ημέρα τις κάνουλες με παγωμένη μπύρα, lager ή weiss.