Για brunch εκτός κέντρου: 3+3 τοπ επιλογές στα βόρεια και τα νότια προάστια

Το brunch, πλέον, αποτελεί συνήθεια του σαββατοκύριακου.

Είναι η ευκαιρία να βρεθείτε με αγαπημένους φίλους γύρω από ένα τραπέζι, να πείτε να νέα σας, ενώ απολαμβάνετε αυγά benedict σαν σύννεφο ή αφράτα κρουασάν. Οι περισσότεροι, όμως, έχουν συνδυάσει το brunch με τα μαγαζιά του κέντρου. Εννοείται πως στο κέντρο της Αθήνας σερβίρονται brunch του ονείρου, ωστόσο, τα βόρεια και τα νότια προάστια ξέρουν πολύ καλά τι πάει να πει ποιοτικό brunch.

Brunch στα βόρεια προάστια

Artisanal

Το brunch έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο Artisanal. Χωρίς καμία υπερβολή, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα brunch που σερβίρονται στην πόλη. Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει δημιουργήσει ένα μενού στο οποίο έχουν θέση οι ποιοτικότερες πρώτες ύλες από Ελληνες παραγωγούς, βάζοντας στο επίκεντρο την παράδοση με ένα σύγχρονο twist.

Τραχανάς με κίτρινα ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά, φέτα και βασιλικό
Τραχανάς με κίτρινα ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά, φέτα και βασιλικό

Από το τραπέζι του brunch στο Artisanal δεν μπορεί να λείπει η ανοιχτή πίτα με σταμνοτύρι και καβουρμά Λήμνου και ο τραχανάς με φέτα και βασιλικό. Απόλυτο #foodporn.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με ντομάτα, κρέμα μετσοβόνε και ρόκα
Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με ντομάτα, κρέμα μετσοβόνε και ρόκα

Kitchen Lab

Βολτάροντας για brunch στα βόρεια προάστια δεν θα μπορούσαμε να μην περάσουμε από το Kitchan Lab του Ακη Πετρετζίκη, στην Αγία Παρασκευή. Τα σαββατοκύριακα αποτελεί στέκι για παρέες, οι οποίες ξέρουν ότι θα φάνε τα καλύτερα.

Bagel με σολομό
Bagel με σολομ

Χειροποίητα ψωμάκια με σπιτικά dressings και αφράτα pancakes που σου παίρνουν το μυαλό. Τα eggs benedict το δικό μας αγαπημένο.

Eggs benedict
Eggs benedict / Φωτογραφία: Instagram @foodforthought.cy

Zambri

Στο Zambri το brunch είναι μια πολύ καλή και νόστιμη ιδέα! Σε αυτό το παλιό αρχοντικό με την εξωτική διάθεση, το τραπέζι στρώνεται και το brunch σερβίρετε πλούσιο. Εάν είστε φαν των αυγών, οι επιλογές θα σας ικανοποιήσουν πλήρως, με τις αεράτες ομελέτες να γεμίζουν με υλικά.

Brunch στο Zambri
Brunch στο Zambri

Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε κάτι ξεχωριστό δοκιμάστε Μαύρο Καμπαγιού με γαλλικό ψωμί, καπνιστό σολομό και μους από μαστιχοτύρι ή το απόλυτο Καρβελάκι Καβάλας με μοσχαρίσιο carpacio και flakes από αρσενικό Νάξου, που δίνει ένταση.

Pancakes
Pancakes

Brunch στα νότια προάστια

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Κάτι μαγειρεύεται από την προηγούμενη Κυριακή στο Mercato την ιταλική τρατορία του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace. Το μπουφέ με ιταλικές λιχουδιές και κλασσικά brunch πιάτα υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι, πέρα από τα συνηθισμένα.

Μπουφές με γλυκά
Πόσο νόστιμος μπορεί να είναι αυτός ο μπουφές

Δοκιμάστε τα κρεμώδη Eggs Benedict με καπνιστό σολομό και πούδρα αυγοτάραχου. Εάν αυτό δεν είναι όνειρο, τότε τι είναι…

Steak and eggs, ριζότο με κολοκύθα και pancetta, σπιτικά bucatini all'amatriciana, αυγά Benedict
Steak and eggs, ριζότο με κολοκύθα και pancetta, σπιτικά bucatini all’amatriciana, αυγά Benedict

The Margi Hotel

Το κυριακάτικο brunch αποκτά άλλη αίγλη στο ξενοδοχείο The Margi, στη Βουλιαγμένη. Η αύρα του ξενοδοχείο θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να χαθείτε σε έναν επίγειο παράδεισο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το brunch εδώ αποτελεί εμπειρία και όχι απλή έξοδο για φαγητό.

Λουκουμάδες με σοκολάτα και μέλιΤα πιάτα δημιουργούνται με αγνά υλικά και φρέσκα αυγά από τη φάρμα του ξενοδοχείου. Δοκιμάστε pancakes με maple syrup ή Nutella, αλλά και French toast.

Pancakes με μούρα
Pancakes με μούρα

Oh mama

Υγιεινές αλλά και μερακλήδικες επιλογές έχει το μενού του Oh mama, ικανοποιώντας τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών. Τα σαββατοκύριακα γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά η αναμονή αξίζει. Η «μαμά» της Γλυφάδας στρώνει τραπέζι και σερβίρει από αυγά μέχρι burgers.

Αυγά ομελέτα με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια
Αυγά ομελέτα με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια

Το δικό μας αγαπημένο το ξύλινο πλατό με το αυγό μάτι, την ομελέτα, τα λουκάνικα, τις πατάτες και τα μανιτάρια. Για… σβήσιμο δοκιμάστε τα κολασμένα rolls με τη σοκολάτα.

πηγή: iefimerida.gr