To θηλυκό φόρεμα που κολακεύει όλους τους σωματότυπους

Η τάση «έσκασε» για πρώτη φορά στα φορέματα της περασμένης άνοιξης προκαλώντας γενικευμένο ενθουσιασμό στις fashionistas.

Ναι, η «σφηκοφωλιά» (στα αγγλικά θα το βρείτε να χαρακτηρίζεται ως “smock” ), δηλαδή το σημείο όπου το ύφασμα σουρώνει δημιουργώντας μια γκοφρέ αίσθηση είχε επιστρέψει στη μόδα, δίνοντας έναν παιχνιδιάρικο τόνο στα φορέματα και τα τοπ της σεζόν.

Το θηλυκό αυτό στοιχείο, που συναντάται σε ενδύματα ήδη από τον 19ο αιώνα για χρηστικούς αλλά και διακοσμητικούς λόγους και γνώρισε μια μίνι δόξα στα 90s, επέστρεψε τώρα για να αναβαθμίσει την γκαρνταρόμπα μας.

 

 

View this post on Instagram

 

Dreamy top with jewelry details ✨ follow @glamourgoal for more ? cr: @heyhegia ✨

A post shared by ???? ??????? ???? (@glamourgoal) on

 

View this post on Instagram

 

LADO BOKUCHAVA SS20 RUNWAY Tomorrow, 16:00 Photo @angelineilmast styling @viasuzanna model @mingyuli99 @imgmodels @mbfashionweektbilisi

A post shared by NOIZY (@the.noizy) on

Το στοιχείο που κάνει αυτή τη λεπτομέρεια τόσο αξιαγάπητη είναι ότι κολακεύει κάθε σωματότυπο, αφού το ελαστικό ύφασμα ανοίγει όσο χρειάζεται για να αγκαλιάσει το σώμα ενώ παράλληλα η ανάγλυφη υφή του δεν το διαγράφει -απλώς το τονίζει.

Έτσι, τα τοπ και τα φορέματα με σφηκοφωλιά αποδεικνύονται ιδανική επιλογή για «στεγνά» σώματα (γιατί τους δίνουν όγκο) αλλά και για τα σώματα με καμπύλες, αφού τα αναδεικνύουν χωρίς να τα «κρύβουν».

Για το χειμώνα, προτιμήστε τη βελούδινη, βραδινή εκδοχή τους, σε μίνι κομψά φορέματα με όγκο, επενδύστε σε ένα φόρεμα σε συνδυασμό υφασμάτων ή ένα stylish τοπ που θα συνδυάσετε με τα τζιν και τις φούστες σας.

 

 

View this post on Instagram

 

As far as Charlie’s concerned, if she’s not in the picture, it didn’t happen ??

A post shared by Jenny Walton | New York (@jennymwalton) on

 

View this post on Instagram

 

A day at the Opera #pfw

A post shared by Diego (@collagevintage2) on

πηγή: bovary.gr