Η μικρή πριγκίπισσα εκπαιδεύεται για να κάτσει στον θρόνο της Ισπανίας

Τα ΜΜΕ την έχουν αποκαλέσει «πριγκίπισσα της Disney». Κι αν ο χαρακτηρισμός που της αποδίδουν είναι «παιδικός», είναι γιατί και η ίδια είναι ένα παιδί. Αλλά με ένα προδιαγεγραμμένο και γεμάτο αίγλη μέλλον.

Μπορεί να είναι μόλις 14 ετών, ωστόσο η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας, κόρη της βασίλισσας Λετίθια και του βασιλιά Φελίπε, προετοιμάζεται για την ημέρα που θα ανέβει στο θρόνο.

Η πριγκίπισσα έδωσε την πρώτη της ομιλία πέρυσι τον Οκτώβριο και στους μήνες που ακολούθησαν, έχει εμφανιστεί σε αρκετά υψηλού ενδιαφέροντος, γεγονότα. Μάλιστα προχθές, έδειξε και τις γνώσεις της στις ξένες γλώσσες – αραβικά, αγγλικά, ισπανικά και καταλανικά – σε μια εκδήλωση στην Βαρκελώνη ενώ λέγεται ότι μαθαίνει και κινέζικα.

Επίσης, όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ του iefimerida,  κάνει μαθήματα τσέλο και έχει βελτιώσει τις δεξιότητές της στο τένις, την ιστιοπλοΐα και την γυμναστική σε ένα θερινό πρόγραμμα στην Αμερική. Κι όλα αυτά, φοιτώντας παράλληλα στο διάσημο κολλέγιο Σάντα Μαρία ντε λος Ροζάλες της Μαδρίτης.

Περήφανος ο βασιλιάς Φελίπε στην πρώτη ομιλία της κόρης του, πέρυσι τον Οκτώβριο
Περήφανος ο βασιλιάς Φελίπε στην πρώτη ομιλία της κόρης του, πέρυσι τον Οκτώβριο

Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη κόρη της Λετίθια  και του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας.

Το δεξί χέρι του πατέρα της

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας ανέβηκε στο θρόνο τον Ιούνιο του 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο Φελίπε δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για την προετοιμασία της μεγαλύτερης κόρης του για τον θρόνο και την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε πως εκτελεί τα καθήκοντά της με «τεράστια προθυμία».

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο είχε συγκινηθεί πάρα πολύ και έδειχνε πόσο περήφανος ήταν παρακολουθώντας την κόρη του να δίνει την πρώτη της δημόσια ομιλία σε εκδήλωση στην Μαδρίτη. Στους μήνες που ακολούθησαν, η πριγκίπισσα Λεονόρ εμφανίστηκε στο πλευρό του πατέρα της σε πολλές περιπτώσεις και μερικές φορές καθόταν στα δεξιά του, ένα εμφανές δείγμα της θέσης της στην σειρά διαδοχής.

Λάτρης των ξένων γλωσσών

Η πριγκίπισσα Λεονόρ μίλησε σε 4 γλώσσες στην προχθεσινή εκδήλωση – Αραβικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Καταλανικά – ενώ μαθαίνει και μία 5η, τα κινέζικα. Απευθυνόμενη σε ακροατήριο στην Βαρκελώνη, η Λεονόρ επέλεξε να μιλήσει στην τοπική διάλεκτο, τα καταλανικά, την οποία έχει μάθει από την παιδική της ηλικία. «Η Καταλονία θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» είπε η νεαρή.

Να σημειωθεί πως η γνώση πολλών γλωσσών αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για έναν μελλοντικό παγκόσμιο ηγέτη, καθώς κάποια μέρα θα παραβρεθεί στον ίδιο χώρο με αξιωματούχους πολλών χωρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για πριγκιπισα λεονορ

Με στυλ που θυμίζει την βασίλισσα Λετίθια

Η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο κομψές βασίλισσες του κόσμου, με τα περιοδικά μόδας να κάνουν εκτενή άρθρα για τις στιλιστικές της επιλογές. Επομένως, ίσως και να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι κόρες της ακολουθούν ήδη τα βήματά της, όσον αφορά στην μόδα.
Στην χθεσινή της ομιλία επέλεξε να φορέσει ένα ριγέ μπλε με άσπρο σακάκι και μπλε παντελόνι, τα οποία ταίριαξε άψογα με μπλε μπαλαρίνες. Μία μέρα πριν είχε εμφανιστεί με ένα τολμηρό κόκκινο φόρεμα, ακριβώς στην ίδια απόχρωση που είχε φορέσει και η μητέρα της, βασίλισσα Λετίθια πριν από λίγες ημέρες.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ έχει αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακόμη και σε καταστάσεις υψηλής πίεσης. Η έφηβη δεν κόμπιασε ούτε στιγμή σε καμία από τις δημόσιες ομιλίες της – παρόλο που ήταν παρόντα τα μέσα ενημέρωσης – και έδειχνε γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν χαιρετούσε VIP καλεσμένους, ακόμη και πολύ μεγαλύτερους από την ηλικία της.

Η κάμερα την λατρεύει

Πολλά βασιλικά παιδιά μεγαλώνουν μπροστά στις κάμερες, αλλά λίγα εμφανίζουν την χάρη της πριγκίπισσας Λεονόρ στις επίσημες φωτογραφήσεις. Είτε φωτογραφίζεται στις διακοπές είτε σε δημόσιες εκδηλώσεις, η 14χρονη πριγκίπισσα δείχνει πάντα πολύ άνετη μπροστά από την κάμερα.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας σε καλοκαιρινές διακοπές