«Πώς είσαι έτσι, σε λίγο καιρό θα είσαι μόνο λίπος» - Η εξομολόγηση της δημοσιογράφου Αντιγόνης Πάντα Χαρβά

Tην δημοσιογράφο Αντιγόνη Πάντα Χαρβά φιλοξένησε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή “Οδηγός Καλής Ζωής”. Η δημοσιογράφος μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για το σωματικό της βάρος και τη μάχη που δίνει κατά καιρούς για να χάσει κιλά. Εξομολογήθηκε, μάλιστα, και την απίστευτη συμπεριφορά που βίωσε, όταν αποφάσισε να επισκεφτεί ένα κέντρο αδυνατίσματος.

«Από μικρή είχα περισσότερα κιλά. Αλλά υπέρβαρη δεν με έλεγες. Υπήρξα και 65 κιλά με ύψος 1,73. Είχα πάντα όμως τα μαγουλάκια μου. Είδα το φαγητό ως διέξοδο όταν γύρω στα 18 μου είχα μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση. Αργότερα έχασα τη γιαγιά μου, την ξαδέρφη και τον πατέρα μου. Έτσι άρχισα να μένω σπίτι να βλέπω τηλεόραση και να τρώω. Έβλεπα το φαγητό ως παρηγοριά. Έκανα προσπάθεια μόνο 2-3 φορές να χάσω κιλά και αυτό μόνο όταν έπαιρνα πάρα πολλά και δυσφορούσα στις κινήσεις μου.

Πήγα σε κάποια κέντρα αδυνατίσματος, όπου μου μίλησαν με πολύ άσχημο τρόπο, λέγοντάς μου “πώς είσαι έτσι, το λίπος θα σε καταπιεί, σε λίγο καιρό θα είσαι μόνο λίπος”. Δεν το κάνεις αυτό για κανένα λόγο, ειδικά σε ένα νέο παιδί. Δεν ξαναπήγα. Ότι έκανα μετά, το έκανα μόνη μου.

«Προσέξτε…»

Τον τελευταίο χρόνο που πήρα τα περισσότερα κιλά από κάθε άλλη φορά, έχω περισσότερες δυσκολίες. Έκοψα το αλάτι όταν πήγα στον καρδιολόγο. Μείωσα και τη ζάχαρη. Μπήκα τώρα στη διαδικασία να  σκεφτώ φέτος να πάω  σε έναν διατροφολόγο να με βοηθήσει. Αν έχετε κάποιον άνθρωπο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και έχει παραπάνω κιλά, προσέξτε πως θα τον προσεγγίσετε. Μην εστιάζετε στην εμφάνισή του, γιατί σε έναν υπέρβαρο θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η δημοσιογράφος, κατά καιρούς έχει κάνει φωτογραφίσεις μόδας, ακόμη και με μαγιό,αποδεικνύοντας ότι οφείλεις και μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου ακομη και με αρκετά κιλά παραπάνω