Επτά σημάδια ότι είσαι συναισθηματικά ώριμη για να δημιουργήσεις μία σχέση

Χωρίς αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να δημιουργήσεις τη μοναδική ταυτότητα σου για να μπορέσεις να αναπτύξεις υγιείς σχέσεις με τους γύρω σου. Εάν εσύ η ίδια δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν θα μπορέσεις να εισπράξεις την αγάπη που σου αξίζει. Οι ώριμες γυναίκες αγαπάνε και αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό ακριβώς που είναι δηλαδή και τα καλά στοιχεία τους και τα όχι και τόσο.

Με αυτό το τρόπο μπορούν να προσεγγίζουν και να ελκύουν άντρες με τους οποίους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια υγιή σχέση και με τους οποίους θα είναι ευτυχισμένες. Αν λοιπόν ψάχνεις και συ τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να βελτιώσεις τη συμπεριφορά σου μέσα σε μια σχέση ή να αλλάξεις το τρόπο που σκέφτεσαι για κάποια πράγματα, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις του Ediva

Δεν αμφιβάλλουν για το ότι αρέσουν
Μια ώριμη γυναίκα πιστεύει πραγματικά ότι της αξίζει να την αγαπούν και δεν αμφιβάλλουν για τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Επίσης δεν ταυτίζει την αξία της στο εάν ο σύντροφος της την αγαπάει και στο τι σκέφτεται ο άλλος για εκείνη. Μπορεί να νοιώσει άνετα στη σχέση της και να την απολαύσει χωρίς να στρεσάρεται και να αγχώνεται για τα συναισθήματα του άλλου.

Θέτουν όρια
Όταν θέτεις όρια σημαίνει ότι δίνεις προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες και συναισθήματα. Ξέρεις τι είναι αυτά που δέχεσαι και που δεν δέχεσαι και δεν επιτρέπεις στους άλλους να σε πιέζουν. Έτσι δεν χάνεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση και δεν αποδέχεσαι συμπεριφορές οι οποίες είναι απαράδεκτες.

Εμπιστεύονται τον εαυτό τους
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους. Δρουν με βάση αυτά που αισθάνονται και νοιώθουν άνετα με τις επιλογές τους. Έτσι δεν νοιώθουν ένα συνεχές άγχος και την ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση από τον σύντροφό τους.

Δεν κάνουν επίδειξη
Οι ώριμες γυναίκες  δεν χρειάζεται να δείξουν σε όλο το κόσμο πόσο καλά είναι στη σχέση τους και γενικότερα στη ζωή τους. Δεν προβάλουν τον εαυτό τους με τρόπο ώστε όλα όσα κάνουν να φαίνονται σπουδαία και ας είναι στη πραγματικότητα απλές πράξεις που όλοι κάνουν σε καθημερινή βάση. Από την άλλη βέβαια, δεν μειώνουν τον εαυτό τους και τον παρουσιάζουν σαν άτομο που χρειάζεται λύπηση. Ξέρουν που βρίσκονται και ποιες είναι και μπορούν να προβάλουν στο κόσμο το πραγματικό τους εαυτό.

Αποδέχονται την ευθύνη
Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Δεν χρειάζεται να κατηγορείς συνέχεια τους γονείς σου για κάθε λάθος σου απόφαση ούτε το σύντροφο σου για πράξεις που εσύ η ίδια αποφάσισες.

Ξέρουν τη σχέση τους
Οι ώριμες γυναίκες ξέρουν ποια είναι η σχέση τους. Καταλαβαίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθώς καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Εάν φυσικά είναι σε μια σχέση η οποία δεν τις καλύπτει θα φύγουν, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν.

Ξέρουν να επιλέγουν
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση μπορούν να καταλάβουν αμέσως εάν ο άλλος μπορεί να τους καλύψει συναισθηματικά και αν θα ταιριάξουν. Δεν αφήνουν την ανάγκη τους για συντροφικότητα να θολώσει τη κρίση τους και να συμβιβαστούν για κάτι που από την αρχή βλέπουν ότι δε πρόκειται να δουλέψει.

Προτεινόμενα για εσάς