Βασιλική κομψότητα: Το vintage αξεσουάρ που αλλάζει τελείως την εμφάνιση

Από την Αρχαία Ελλάδα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και από την Αναγέννηση στη Βικτωριανή περίοδο, τα κοσμήματα κεφαλιούή καπέλα συνδέονταν με το κοινωνικό status και συμβόλιζαν κύρος.

Σταδιακά, και με την είσοδο των γυναικών στην αγορά εργασίας το καπέλο άρχισε να χάνει το prestige του στο καθημερινό ντύσιμο και μετατράπηκε σε προαιρετικό θεατράλε αξεσουάρ.

Φέτος, τα καλοκαιρινά bucket hats δίνουν τη θέση τους σε πλατύγυρα εντυπωσιακά μάλλινα καπέλα και γαλλικούς girlie μπερέδες, αλλά είναι ένα άλλο αξεσουάρ μαλλιών το οποίο κερδίζει έδαφος (και γοήτευσε ακόμα και την Κέιτ Μίντλετον): η στέκα.

 

Η τελευταία φορά που είδαμε μαζικά τις στέκες ήταν κάπου στα 90s, αλλά τώρα η στέκα επιστρέφει στην πιο πολυτελή, αναγεννησιακή εκδοχή της με έμπνευση από την Anne Boleyn της δυναστείας των Τυδώρ.

Βελούδινες ή σατέν στέκες στο χρώμα της καραμέλας και του κρασιού ώστε να κάνουν αντίθεση με τα μαλλιά, φοριούνται μόνες τους αλλά συνδυάζονται και με πιο λεπτά περίτεχνα χρυσά headbands- σαν layering- αλλά και με χρυσά κοσμήματα για ένα πιο βραδινό, «βασιλικό» look.

Καθημερινά, φοριούνται σε πιο ήσυχα, διακριτικά χρώματα όπως το μαύρο ή το καφέ και σε πιο ματ υφές όπως το δέρμα.

Από την άλλη, αν φορεθούν σε ανοιχτόχρωμη παστέλ απόχρωση, υποστηρίζουν ιδανικά την τάση που λατρεύουν οι Σκανδιναβές influencers και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο iconic στυλ της Τζάκι Κένεντι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια τάση που κολακεύει το πρόσωπο και μεταμορφώνει την εμφάνιση, δίνοντας ύφος royal chic σε όλα τα looks.

 

 

View this post on Instagram

 

? friday bouquet

A post shared by ? ANNA WINCK ? (@annawinck) on

 

View this post on Instagram

 

#GOYAPEOPLE AT OUR #HOUSEOFGOYA SHOW @babba in the Sustainable Monika showpiece #stinegoya #goyacycle #cphfw ?@thelocals

A post shared by STINE GOYA (@stinegoyastudio) on

πηγή: bovary.gr