Η βασιλική περιοδεία των Cambridges στο Πακιστάν τα έχει όλα: Μέχρι και... αναγκαστική προσγείωση λόγω κακοκαιρίας (Εικόνες)

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Κέιτ ήταν καλά στην υγεία τους μετά και την διπλή αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης του αεροπλάνου που τους μετέφερε στο Ισλαμαμπάντ. Μάλιστα ο πρίγκιπας είχε προσπαθήσει και ο ίδιος ως πιλότος, που είναι να συνδράμει στις προσπάθειες, αλλά η καταιγίδα, δεν ήταν κάτι που μπορούσε να παραβλεφθεί.

Το αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε το βασιλικό ζευγάρι μετά από τη διπλή προσπάθεια προσγείωσης στο Ισλαμαμπάντ την Πέμπτη το απόγευμα, τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει για αναγκαστική προσγείωση στη Λαχόρ λόγω της έντονης καταιγίδας που επικρατούσε στην περιοχή.

Το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται για 4η συνεχόμενη μέρα στο Πακιστάν, στο πλαίσιο επίσημης περιοδείας τους, για να παρευρεθούν στις – προσεκτικά οργανωμένες εκδηλώσεις- στη χώρα, ώστε οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Πακιστάν να γίνουν πιο δυνατές.

Είναι η πρώτη βασιλική περιοδεία στην χώρα από το 2006, λόγω των προβλημάτων ασφαλείας που επικρατούσαν 13 χρόνια πριν και γι’ αυτό η πιο δύσκολη και με αυξημένα ιδιαίτερα όλα τα μέτρα ασφαλείας των υψηλών προσκεκλημένων.

Ωστόσο, οι διπλωμάτες επισημαίνουν το γεγονός ότι η British Airways διαθέτει ξανά πτήσεις για το Ισλαμαμπάντ. Μάλιστα ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν – ο οποίος έχει καταγωγή από το Πακιστάν επισκέφθηκε τη χώρα τον Δεκέμβριο του 2017.

Το πριγκιπικό ζευγάρι έφτασε στην αεροπορική βάση του Πακιστάν, Νουρ Χαν, την Δευτέρα, με την Κέιτ να φοράει ένα γαλάζιο σύνολο της Κάθριν Γουόκερ με παραδοσιακές αναφορές στο Πακιστάν, ενώ ο Γουίλιαμ φορούσε ένα κοστούμι σε βαθύ μπλε χρώμα. Πακιστανοί αξιωματούχοι τους υποδέχτηκαν με τις αρμόζουσες τιμές, και προσφέροντάς τους, όμορφα μπουκέτα με λουλούδια.

kate middleton at pakistani airport

Την δεύτερη μέρα, το ζευγάρι παρευρέθηκε σε μια σειρά υποχρεώσεων στο κέντρο της πόλης ενώ επισκέφτηκαν και σχολείο στην πρωτεύουσα, όπου μίλησαν με τα παιδιά και τους καθηγητές, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο, Margalla Hills, όπου συνάντησαν παιδιά από 3 σχολεία που εργάζονται σε έργα που θα βοηθήσουν το Πακιστάν να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, συνάντησαν και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ίμραν Χαν, στην κατοικία του. Ο Χαν ήταν φίλος με την μητέρα του Γουίλιαμ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία είχε επίσης κάνει βασιλική περιοδεία στο Πακιστάν, το 1991, μόνη της, χωρίς τον πρίγκιπα Κάρολο. Η αξέχαστη πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν στενή φίλη και με την τότε σύζυγο του Χαν, την βρετανίδα καλλονή Τζεμάιμα Χαν.

princess-diana-imran-khan

Την Πέμπτη, μία ημέρα πριν το κλείσιμο της περιοδείας τους, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή,  ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, είχαν μεταβεί στην Λαχόρ, όπου διασκέδασαν πολύ συμμετέχοντας σε έναν αγώνα κρίκετ.

kate middleton at cricket in pakistan

Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο μεγάλο τζαμί της πόλης, όπου με σεβασμό μπαίνοντας έβγαλαν τα παπούτσια τους, ενώ η Κάθριν φόρεσε στο κεφάλι της την παραδοσιακή μαντήλα, που νωρίτερα είχε στον αριστερό ώμο, κατά τον παραδοσιακό τρόπο ντυσίματος της χώρας.

kate middleton at mosque

Η πιο συγκινητική στιγμή της περιοδείας, έως τώρα, ήταν η επίσκεψη του λαμπερού ζευγαριού σε  ένα νοσοκομείο, αμέσως μετά από την επίσκεψη στο τζαμί, όπου συγκινημένοι, πήραν το… τσάι τους παρέα με ένα κοριτσάκι, που μάχεται γενναία με τον καρκίνο.

Το χαριστωμένο 8χρονο κορίτσι τους περίμενε φορώντας μία τιάρα, ενώ πρόσφερε μία ακόμη, στην Δούκισσα του Κέιμπριτζ, η οποία την φόρεσε επίσης, ώστε να πάρουν το τσάι τους, σαν δύο πραγματικές πριγκίπισσες.

 

kate-william-cancer-patient