Ανένδοτη η Ακρίτα για τον Σεφερλή: «Ας μου ζητάει 100 χιλιάρικα...»

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Έλενα Ακρίτα έγραψε κείμενο όπου κριτίκαρε το θέατρο του Μάρκου Σεφερλή. Παρόλα αυτά, η διαμάχη τους μαίνεται, αφού πριν λίγους μήνες ο κωμικός της έκανε αγωγή ζητώντας 100.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό ζητάει κι από την εφημερίδα Τα Νέα που δημοσίευσε το κείμενο.

Η Έλενα Ακρίτα κυκλοφόρησε προσφάτως το νέο της βιβλίο με τίτλο Τα Τάπερ Της Αλίκης και με αφορμή αυτό, βρέθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Εκεί ο παρουσιαστής την ρώτησε για τον τρόπο που εκφράζεται μέσα από τα social media και αν έχει κόστος αυτό.

Τότε η Έλενα Ακρίτα έφερε ως παράδειγμα στα όσα είχε γράψει για τον Μάρκο Σεφερλή που επέφεραν ένα ψυχολογικό και οικονομικό κόστος. Είναι όμως ανένδοτη στη θέση που εξέφρασε τότε και εκφράζει ξανά σήμερα για το ποιόν της θεατρικής παραγωγής του κυρίου Σεφερλή.

«Όταν γράφω κάτι για τον Μάρκο Σεφερλή, που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, και διαστρεβλώνεται αυτό το κάτι…Τώρα με πάει κι αυτός σε αγωγή. Αυτό είναι ένα κόστος ψυχικό και οικονομικό. Προσωπικά, δεν πιστεύω πως θα χάσω τις δίκες. Συγγνώμη, αλλά δεν αλλάζω ούτε ‘και’ από ότι έχω γράψει. Συγγνώμη, ο Σεφερλής θεωρεί πως με τη λέξη «trash» είπα εκείνον «trash», ενώ στην ουσία είπα «trash», όντως, το είδος το θεατρικό το οποίο χλευάζει κοινωνικές ομάδες. Λυπάμαι, δεν άλλαξα γνώμη επειδή μου ζητάει 100 χιλιάρικα, ίδια θα είναι η γνώμη μου».