Η κοσμική Αθήνα στην έκθεση φωτογραφίας του Νικόλαου Γλίξμπουργκ

Με τον τίτλο «Aegean Desert», παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, η έκθεση φωτογραφίας του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαου.

Μάλιστα, η έκθεση παρουσιάστηκε μέσα σε αληθινή σκηνή Βεδουίνων που έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο του Μουσείου.

Πρόκειται για φωτογραφίες του Νικόλαου Γλίξμπουργκ από το Αιγαίο και την έρημο του Κατάρ που θα εκτίθενται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Από νωρίς είχαν φτάσει στον χώρο του Μουσείου ο τέως βασιλιάς, χαμογελαστός στο καροτσάκι, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας (είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί στο Υγεία) με την σύζυγό του Άννα Μαρία, αλλά και η μελλόνυμφη, μικρότερη κόρη του, Θεοδώρα που δεχόταν ευχές για τον επικείμενο γάμο της.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Αννα Μαρία και την μικρότερη κόρη τους Θεοδώρα
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Αννα Μαρία και την μικρότερη κόρη τους Θεοδώρα, στο βάθος, η οποία πρόκειται την ερχόμενη Ανοιξη να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στις Σπέτσες
Τατιάνα Μπλάτνικ με μπλε κοστούμι στην έκθεση του συζύγου της Νικόλαου Γλίξμπουργκ
Εντυπωσιακή η Τατιάνα Μπλάτνικ, στην έκθεση του συζύγου της, Νικόλαου Γλίξμπουργκ

Την παράσταση στην έκθεση του Νικόλαου Γλίξμπουργκ έκλεψε για άλλη μια φορά η σύζυγος του Νικόλαου Τατιάνα Μπλάτνικ, λαμπερή και υπέρκομψη με το σκούρο μπλε κοστούμι της, την οποία ο Νικόλαος ευχαρίστησε δημόσια για την συμπαράσταση της στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες της οικογένειας, Αννα Μαρία, Τατιάνα Μπλάτνικ και Θεοδώρα Γλίξμπουργκ, την περασμένη εβδομάδα έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία για την Ελπίδα, της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο.

Στην έκθεση φωτογραφίας του Νικόλαου Γλίξμπουργκ βρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης του Κατάρ Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμ, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη.

Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ με τον Αλέξανδρο Σαμαρά
Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ με τον Αλέξανδρο Σαμαρά

Σε ένα από τα ταξίδια του στη Ντόχα ο Νικόλαος γνώρισε την γνωστή για την αγάπη της στην τέχνη Σεΐχα Μαγιάσα Χαμάντ Αλ-Θάνι, αδερφή του σημερινού Εμίρη, η οποία τον προσκάλεσε να ταξιδέψει για να φωτογραφίσει την έρημο. Επιστρέφοντας άρχισε να φωτογραφίζει το Αιγαίο με στόχο να αναδείξει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των τοπίων, αντιπαραβάλλοντας την έρημο και τη θάλασσα.

Οι 18 συνολικά φωτογραφίες του Νικόλαου Γλίξμπουργκ, που είναι εκτυπώσεις σε αλουμίνιο θα παρουσιαστούν στις 20 Νοεμβρίου και στη Ντόχα, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Katara, μέσα σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο, ο οποίος επίσης θα κατασκευαστεί ειδικά για την έκθεση.

Ο τέως βασιλιάς κωνσταντίνος με την κόρη του θεοδώρα.
Ο τέως βασιλιάς με την κόρη του Θεοδώρα