«Γεννημένος για την δημοσιότητα» - Δείτε τον κοκκινομάλλη Άρτσι να... κατακτά τα φλας στη Νότια Αφρική (φωτογραφίες - video)

«Ο «Arch συναντά τον Archie!», έγραψε το πριγκιπικό ζευγάρι Χάρι- Μέγκαν στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram βίντεο, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του βασιλικού μωρού και τη λέξη Archbishop, τον τίτλο του Ντέσμοντ Τούτου, με τον οποίο οι τρεις συναντήθηκαν χθες

Ο τεσσάρων μηνών Άρτσι συναντήθηκε λοιπόν με τον θρύλο των αγώνων κατά του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Στην αγκαλιά της μητέρας του  ο μικρός Άρτσι ήταν χαμογελαστός και αντιδρούσε όταν ο Χάρι του έκανε παιχνίδια.

Η Μέγκαν αστειεύτηκε με την κόρη του Αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι ο μικρός Άρτσι θα πρέπει να συνηθίσει με τις κάμερες με την Ταντέκα Τούτου να απαντά ότι ο Άρτσι θα γίνει μεγάλος γυναικάς.

Βλέποντας τις αντιδράσεις του μικρούλη όλοι συμφώνησαν ότι είναι γεννημένος για την δημοσιότητα. Τόσο ο 87χρονος Τούτου και η κόρη του, όσο και οι προσκεκλημένοι τους ήπιαν τσάι και μίλησαν για το φιλανθρωπικό του έργο το οποίο στηρίζει η Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας.

Υπενθυμίζετια ότι ο Ντέσμοντ Τούτου, τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1984 για τις προσπάθειές του να δοθεί τέλος στο Απαρτχάιντ. Γεννήθηκε το 1931 στη Νότια Αφρική και έγινε ο πρώτος μαύρος Αρχιεπίσκοπος του Κέιπ Τάουν και του Γιοχάνεσμπουργκ.

Την δεκαετία του ’80 έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει παγκόσμια γνωστή η κατάσταση στη Νότια Αφρική με την καταδυνάστευση των μαύρων από τους λευκούς στην χώρα.

Το 1993 το Απαρτχάιντ τελείωσε και το 1994 οι νοτιοαφρικανοί εξέλεξαν το Νέλσον Μαντέλα πρόεδρο της χώρας. Τότε, ο Μαντέλα τοποθέτησε τον Τούτου επικεφαλής της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης που είχε ως αποστολή να γίνουν γνωστές οι αγριότητες που έγιναν και από τις δυο πλευρές στον αγώνα ενάντια στο Απαρτχάιντ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Τούτου αποσύρθηκε από τα κοινά αλλά ακόμα και σήμερα παρά την ηλικία του κάνει παγκόσμιο αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.