Με μαντίλα σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν η Μέγκαν Μαρκλ - Εικόνες

Το αρχαιότερο τζαμί στο Κέιπ Τάουν επισκέφθηκαν την Τρίτη ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με αφορμή την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που εορτάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νότιο Αφρική, όπου το λαμπερό ζευγάρι πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέγκαν, Χάρι, Άρτσι, Αφρική, Κέιπ Τάουν, Τζαμί, Περιοδεία

Η 38χρονη δούκισσα του Σάσεξ κατόρθωσε για ακόμη μία φορά να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όταν φόρεσε μαντίλα για να εισέλθει στο τζαμί και μάλιστα, βοήθησε και μια άλλη γυναίκα να φορέσει τη δική της μαντίλα.

Το τζαμί Auwal Mosque κατασκευάστηκε το 1794 επί βρετανικής κατοχής και είναι το πρώτο τζαμί που κτίστηκε στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής.

meghan-3

Η κομψή Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός επέλεξε για την περίσταση ένα μάξι λαδί φόρεμα του αμερικανικού οίκου STAUD, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έβγαλε τα παπούτσια του σε ένδειξη σεβασμού στον χώρο. Το ζευγάρι των γαλαζοαίματων, που από την Δευτέρα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε χώρες της Αφρικής μαζί με τον μόλις πέντε μηνών γιο του, Άρτσι, υποδέχθηκαν στο τζαμί ο ιμάμης, ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας και φοιτητές που συμμετείχαν σε διαθρησκευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ Λονδίνου και Κέιπ Τάουν.

meghan-5

 

Αν και δεν επιβάλλεται σε όλα τα τζαμιά οι γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους, αυτό συνήθως θεωρείται δείγμα σεβασμού. Σε αρκετά τζαμιά δίνονται μαντίλες σε γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες για να τα φορέσουν, όταν εισέλθουν στον χώρο.

meghan-1

 

Το λαμπερό ζευγάρι άνοιξε τη συζήτηση για τον «διαθρησκευτικό διάλογο» και στη συνέχεια περιηγήθηκε στην φημισμένη και γεμάτη χρώμα περιοχή Bo-Kaap του Κέιπ Τάουν, όπου από το 1760 ζούσαν σκλάβοι, που είχαν μεταφερθεί από την Ινδονησία, την Μαλαισία και την υπόλοιπη Αφρική, για να εργαστούν στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής.

Εκεί, το ζευγάρι έτυχε θερμής υποδοχής από δεκάδες, κυρίως νέους θαυμαστές του, τους οποίους ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος «Suits» δεν δίστασαν να αγκαλιάσουν, ενώ η Μέγκαν με χαρά πήρε από μικρές θαυμάστριες της λουλούδια και άλλα δώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα