Πρώτη βασιλική περιοδεία, του Άρτσι με τους γονείς του Χάρι και Μέγκαν στη Νότια Αφρική

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και ο ‘Αρτσι, το τεσσάρων μηνών αγοράκι τους, βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη από σήμερα στον νότο της Αφρικής, στο πλαίσιο της πρώτης τους επίσημης royal tour, μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν το μεσημέρι στο Κέιπ Τάουν με πτήση αεροσκάφους της γραμμής, καθώς πρόσφατα είχαν έντονα αποδοκιμαστεί για τα ταξίδια που έκαναν με ιδιωτικό τζετ.

Κατά τη δεκαήμερη περιοδεία τους, ο Χάρι θα επισκεφθεί την Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν θα μείνει στη Νότια Αφρική για να παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις.

“Η οικογένειά μας πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι της στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου που τις δύο τελευταίες δεκαετίες ήταν το δεύτερο σπίτι μου”, έγραψε ο Χάρι στον λογαριασμό του στο Instagram. “Ανυπομονώ η σύζυγός μου και ο γιος μου να ανακαλύψουν την Αφρική”.

Το ζευγάρι μετέβη το μεσημέρι σε μια παραγκούπολη του Κέιπ Τάουν και παρακολούθησε ένα κοινοτικό πρόγραμμα αυτοάμυνας κοριτσιών, καθώς η Νότια Αφρική μαστίζεται από τη βία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρι, Μέγκαν, Άρτσι, Περιοδεία, Νότια Αφρική

Ο Χάρι και η Μέγκαν, χωρίς το παιδί τους, έγιναν δεκτοί με μουσική, χορούς και πανό που έγραφαν “Έχω το δικαίωμα να ζω σε ειρήνη” ή “Ενωμένοι για τα δικαιώματα των παιδιών”.

Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται η ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη στο μουσείο του District 6 που τιμά χιλιάδες οικογένειες που εκδιώχθηκαν βίαια την εποχή του απαρτχάιντ, από αυτή τη συνοικία που είναι δίπλα στο επιχειρηματικό κέντρο του Κέιπ Τάουν όπου είχαν πρόσβαση μόνο οι λευκοί. Από το District 6 εκδιώχθηκαν 6.000 έγχρωμοι κάτοικοι και εξορίστηκαν σε “townships”, δηλαδή στα γκέτο που δημιουργούνταν περιφερειακά των μεγάλων πόλεων για έγχρωμους πολίτες την εποχή του απαρτχάιντ.