Low budget elegance: Πολυτελές σαλόνι με ελάχιστο κόστος

Το σαλόνι πάντα θα είναι ο χώρος που θα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην διακόσμηση. Οι λόγοι είναι απλοί: Είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας.και το, σημαντικότερο, είναι το πρώτο και κυριότερο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι όταν επισκέπτονται το σπίτι μας. Δεν υπάρχει, επομένως, αμφιβολία πως η ανανέωση στη διακόσμηση του σαλονιού παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ ταυτόχρονα είναι απαραίτητη πολύ συχνότερα! Τι γίνεται, όμως, όταν… το ακριβό γούστο σου δεν συνάδει με την “τρύπια” τσέπη σου;

Η καλή αισθητική, το στυλ και η ομορφιά ενός χώρου (και ενός ανθρώπου) δεν εξαρτώνται από την τιμή τους. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά τα interior design που τόσο πολύ θαυμάζουμε στις φωτογραφίες του instagram και στα περιοδικά δεν κοστίζουν τόσο ακριβά. αυτό και είναι τόσο εύκολο να το πετύχεις κι εσύ, στον προσωπικό χώρο σου, χωρίς να αναγκαστείς να… υποθηκεύσεις ολόκληρο το σπίτι για να το καταφέρεις!

Πώ μπορούμε να επιτύχουμε την μεγάλη αλλαγή χωρίς να… υποθηκεύσουμε το σπίτι;  Ιδού πέντε tips που θα κάνουν το σαλόνι  σstylish και elegant, με τα λιγότερα δυνατά έξοδα!.

♦ Ένα oversized κάδρο


Μία κίνηση με… φόρα από τα 80s, που έκανε κάθε νεοϋορκέζικο loft να μοιάζει με πολυτελές lobby ξενοδοχείου! Αυτό που πετυχαίνει ένα μεγάλο κάδρο είναι να κυριαρχεί στο χώρο και να τραβά τα βλέμματα σε ένα στοιχείο που αντιπροσωπεύει την αισθητική και την κουλτούρα του οικοδεσπότη! Αυτομάτως δίνει boost στη διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει προσωπικότητα και βάθος στο χώρο.

 

 

♦Πιο λιτός χώρος


Συνήθως, τα σαλόνια που “πνίγονται” από τα πολλά έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία, δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, ακριβώς επειδή χάνεται το σημείο εστίασης. Εδώ θα σε βοηθήσει ο μινιμαλισμός και η αφαιρετικότητα που τον χαρακτηρίζει, αφού έτσι θα ξεκαθαρίσει ο χώρο και θα δωθεί  έμφαση σε εκείνα τα αντικείμενα και τα σημεία που πρέπει να αναδειχθούν!

 

♦ Ας «κρύψουμε» την τηλεόραση


Με κάποιο τρόπο η τηλεόραση πρέπει να ενσωματωθεί στον χώρο, ώστε να μην αποτελεί το κομβικό στοιχείο στο σαλόνι σου. Μία καλή επιλογή είναι να την κρεμάσουμε στον τοίχο και να την πλαισιώσουμε με κάδρα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα απασχολεί μία ολόκληρη επιφάνεια, όπως η κονσόλα, ενώ κατά κάποιο τρόπο θα καμουφλάρεται από την υπόλοιπη διακόσμηση!

 

 

♦ Μια εντυπωσιακή ύφανση


Θα μπορούσε να είναι μια κουρτίνα, ένα ριχτάρι ή και τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Ωστόσο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επενδύσουμε σε ένα vintage χειροποίητο κιλίμι ή ακόμη καλύτερα να εκμεταλλευτούμε ένα που ήδη έχουμε (για παράδειγμα, από τη μαμά μας), ώστε να προσθέσουμε πόντους πολυτέλειας στο χώρο με ένα κομμάτι-αντίκα!

Το χαλί, χάρη στην έκτασή του, και το ενδιαφέρον pattern του θα δώσει αμέσως την elegant αίσθηση που χρειαζόμαστε!

 

♦ Ένα γλυπτό ή αρχιτεκτονικό στοιχείο


Μπορεί να φαίνεται… παρακινδυνευμένο, αλλά είναι super stylish! Αν δεν μας εκφράζει μια ρωμαϊκού τύπου προτομή (σαν αυτή της φωτογραφίας), μπορούμε να προτιμήσουμε κάτι πιο κοντά στα “νερά” μας, όπως μια φιγούρα ζώου ή ένα αρχιτεκτονικό γλυπτό, όπως μια μαρμάρινη πυραμίδα ή ένα πέτρινο πρες παπιέ.

Αν τίποτα από αυτά δεν είναι στο στυλ σου, τότε μπορείς να επιλέξουμε μερικά κεραμικά δοχεία.

πηγη: tlife.gr