10+1 χρήσεις της μαγειρικής σόδας μέσα στο σπίτι

 Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με 11 ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ό,τι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα!

Καθαρίστε τα ασημένια σας κοσμήματα Όταν τα ασημένια αντικείμενα και κοσμήματά σας πάψουν να λάμπουν και αρχίζουν να μαυρίζουν, τότε επαναφέρετέ τα στην αρχική τους κατάσταση με μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1 κ.σ. νερό. Απλώστε το με ένα πανί και αρχίστε να τρίβετε με τα δάχτυλα σας την επιφάνεια του κοσμήματος μέχρι να καθαρίσει. Φροντίστε το πανί να μην έχει χνούδια, ούτε τραχιά επιφάνεια, όπως η χαρτοπετσέτα, καθώς μπορεί να γδάρει το κόσμημά σας.

 

Καταπολεμήστε οσμές από τον κάδο σκουπιδιών Πολλές φορές ο κάδος των σκουπιδιών απορροφά άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια σας με αποτέλεσμα να έχει μονίμως μια άσχημη μυρωδιά. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και από πάνω την σακούλα για τα σκουπίδια και αφήστε τη σόδα να δράσει και να εξαφανίσει την άσχημη μυρωδιά του κάδου.  

Ξεχάστε τα παπούτσια που μυρίζουν!

Εξαφανίστε την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών Αν τα αθλητικά σας παπούτσια μυρίζουν έντονα, έπειτα από έντονη αθλητική δραστηριότητα, τότε πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό τους και αφήστε την εκεί για όλη τη νύχτα. Μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα και μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου στην οποία μεταφέρετε τα παπούτσια σας. Αφαιρέστε την λίγο πριν τα φορέσετε και πάλι και επαναλάβετε τη διαδικασία για να μην μυρίσουν ποτέ ξανά.

Καθαρίστε τις σχάρες σας Έπειτα από ένα μπάρμπεκιου είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις σχάρες σας. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω στη σχάρα και τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε και αφήστε την για 10 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια πάρτε μια βούρτσα καθαρισμού και τρίψτε με αυτήν τις σχάρες σας. Πολύ σύντομα θα τις δείτε να μοιάζουν πάλι σαν καινούριες.

Εξαφανίστε πετρελαιοκηλίδες από το γκαράζ Αν έχουν στάξει σταγόνες λαδιού ή βενζίνης στο τσιμεντένιο πάτωμα του γκαράζ σας, τότε χρησιμοποιήστε και πάλι τη μαγειρική σόδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χύσετε λίγη στο σημείο που είναι ο λεκές και να τρίψετε δυνατά με μια βρεγμένη βούρτσα με νερό και θα δείτε τον λεκέ να υποχωρεί αμέσως.

Αντιμετωπίστε οσμές στο ψυγείο Αν το ψυγείο σας έχει αποκτήσει άσχημη μυρωδιά ή έχετε αφήσει στο εσωτερικό του ένα τρόφιμο που μυρίζει έντονα, τότε τοποθετήστε μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας επάνω σε ένα πανί σε διάφορα σημεία μέσα στο ψυγείο. Η σόδα θα απορροφήσει την άσχημη μυρωδιά, χωρίς να επηρεάσει τη γεύση των γειτονικών τροφίμων.

Εξαφανίστε τη μυρωδιά της μούχλας Προστατεύστε τα σεντόνια και τις πετσέτες σας από τη μυρωδιά της μούχλας και του κλειστού χώρου που δεν ανανεώνεται με φρέσκο αέρα τοποθετώντας ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στο συρτάρι ή το ντουλάπι σας.

Καθαρίστε τους τοίχους από κηρομπογιές Αν και μπορεί να μην θέλετε να καταστρέψετε τις καλλιτεχνίες των παιδιών σας στους κεντρικούς τοίχους του σπιτιού σας, σε περίπτωση όμως που χρειαστεί, να ξέρετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να τους βάψετε ξανά. Απλά, χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα με το οποίο θα τρίψετε ελαφρά τους τοίχους

Απολυμάνετε την κουζίνα σας Μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν κάθε επιφάνεια της κουζίνας σας με μαγειρική σόδα. Συνδυάστε την με νερό σε ένα βαποριζατέρ ή πασπαλίστε τη σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί και καθαρίστε έτσι πάγκους, ντουλάπια, νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι, φούρνους μικροκυμάτων, απορροφητήρες, μαγειρικά σκεύη, πλαστικά μπολ μέχρι και το ίδιο του σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων.

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό Σε ένα νωπό πανί πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα και απλώστε την ταμποναριστά σε καθαρές μασχάλες. Η σόδα θα δράσει και δεν θα επιτρέψει καμία οσμή από ιδρώτα να κάνει την εμφάνισή της. Δεν χρειάζεται να την ξεπλύνετε, αφού την απλώσετε. Προσέξτε, όμως, να μην την τοποθετήσετε αμέσως μετά το ξύρισμα, γιατί μπορεί να νιώσετε έντονο κάψιμο και ερεθισμό.

Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο βάζο με το νερό για να διατηρηθούν φρέσκα τα λουλούδια σας.

Διατηρήστε τα λουλούδια σας πιο φρέσκα Αν έχετε μια ανθοδέσμη με κομμένα λουλούδια που θέλετε να κρατήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό, τότε προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό του βάζου.

πηγή: http://spirossoulis.com