Οκτώ λόγοι που δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος

Kάθε πρωί ανεβαίνεις στη ζυγαριά όλο χαρά, με ανυπομονεσία να δεις πόσα κιλά έχεις χάσει και ύστερα κατεβαίνεις κάθε φορά με το ίδιο βλέμμα απογοήτευσης, αφού ο δείκτης δεν λέει να κουνηθεί ούτε μισό εκατοστό. Μα καλά γιατί παρά τη δίαιτα και τη γυμναστική, δυσκολεύεσαι τόσο να χάσεις βάρος;

1. Παραβλέπεις το πρωινό
«Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να φας πολύ μεγάλα γεύματα, τα οποία πολύ πιθανόν δεν θα επηρεάσουν με θετικό τρόπο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου και το βάρος σου», υποστηρίζει η διατροφολός Nicole Anziani. Δες ΕΔΩ τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου εάν δεν τρως πρωινό και αφού τρομάξεις ρίξε μια ματιά ΕΔΩ για να βρεις τις αγαπημένες μας συνταγές.

2. Δεν κοιμάσαι αρκετά
«Οι λίγες ώρες ύπνου μπορούν να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Συνιστάται να κοιμάσαι 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Ο λιγοστός ύπνος μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι την επόμενη μέρα και να μειώσει το βαθμό συγκέντρωσής μας. Για να καταπολεμήσει την κόπωση αυτή, το σώμα μας λιγουρεύεται τρόφιμα, συνήθως με τη μορφή ζάχαρης. Έτσι συνήθως τρώμε αλλόγιστα», λέει η διατροφολόγος Lauren Manganiello. Βρες ΕΔΩ τα καλύτερα ροφήματα για όνειρα γλυκά.

3. Τσιμπολογάς όλη τη μέρα
«Συχνά οι πελάτες μου καταναλώνουν πολλές επιπλέον θερμίδες με τη μορφή μικρών σνακ και δεν δίνουν στο σώμα τους τη δυνατότητα να κάψει λίπος. Διαρκώς αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρων στο αίμα τους, δίνοντας έτσι εντολή στο σώμα τους να αποθηκεύσουν και όχι να χρησιμοποιήσουν ‘το καύσιμο’», υποστηρίζει η Nicole.

zeugari gymnastiki

4. Τρως υπερβολικά πολύ μετά τη γυμναστική σου
«Εάν επιτρέπεις στον εαυτό σου μετά από κάθε πρόγραμμα γυμναστικής να καταναλώνει ένα μεγάλο γεύμα, τότε σχεδόν αμέσως καταναλώνεις τις θερμίδες που μόλις έκαψες. Αντί να επιλέγεις ενεργειακά ποτά με πολλές θερμίδες, επίλεξε νερό για να ενυδατωθείς μετά τη γυμναστική σου.Φρόντισε επίσης τα σνακ σου να είναι μικρά», λέει η διατροφολόγος Ashvini Mashru. Δες ΕΔΩ ποια είναι τα αγαπημένα μας για μετά τη γυμναστική.

5. Τρως πολλούς υδατάνθρακες στο πρωινό
«Ένα μπολ με δημητριακά και γάλα είναι πολύ χαμηλό σε πρωτεΐνη και πιθανόν πολύ χαμηλό σε φυτικές ίνες, εκτός εάν έχεις επιλέξει δημητριακά ολικής αλέσεως. Έτσι θα πεινάς περισσότερο κατά τη διάρκεια της μέρας και θα κάνεις φτωχές επιλογές όσον αφορά το φαγητό. Επίλεξε ένα πρωινό με περισσότερες φυτικές ίνες και άπαχη πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσει χορτάτο και θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου», λέει η Nicole.

 

6. Επικεντρώνεσαι υπερβολικά πολύ στη γυμναστική
«Πολλοί θεωρούν ότι μπορούν να γυμναστούν αρκετά ώστε να κάψουν τις επιπλέον θερμίδες που κατανάλωσαν- δεν μπορείς να γλιτώσεις από τις συνέπειες μιας κακής διατροφής. Μπορείς να γυμνάζεσαι επτά μέρες τη βδομάδα, αλλά εάν τρως πολύ ή εάν επιλέγεις ανθυγιεινές τροφές, δεν θα δεις ποτέ τα αποτελέσματα που θέλεις», λέει η διατροφολόγος Amy Shapiro.

7. Δεν δίνεις σημασία στις υγρές θερμίδες
«Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι θέλουν να αδυνατίσουν είναι ότι δεν δίνουν σημασία στις υγρές θερμίδες. Πολλοί ξεχνούν ότι ένα ποτήρι κρασί ή ένα ενεργειακό αναψυκτικό έχει θερμίδες, οι οποίες όμως δεν σε κρατούν χορτάτο. Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αυτές οι επιπλέον θερμίδες επιβραδύνουν την πρόοδό σου», υποστηρίζει η διατροφολόγος Natalie Rizzo.

8. Δεν διαβάζεις σωστά τις ετικέτες των προϊόντων
«Πολλοί διαβάζουν λάθος τις ετικέτες ή υποθέτουν ότι κάποια τρόφιμα είναι καλά για τον οργανισμό τους. Γιαούρτια, smoothies, granola και μπάρες δημητριακών. Μην υποθέτεις: Διάβασε σωστά την ετικέτα και ύστερα κατέληξε εάν κάτι είναι καλό για εσένα», λέει η Amy.

πηγή: www.olivemagazine.gr