Δεύτερος τη τάξει... «θεός» στην ιεραρχία της Σαϊεντολογίας ο Τομ Κρουζ - Γιατί απέκλεισε την Νικόλ Κίντμαν από τον γάμο του γιου τους

Θεότητα θεωρείται στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ο Τομ Κρουζ, ενώ τα χαμηλότερα στην ιεραρχία μέλη ενθαρρύνονται να βλέπουν ταινίες με τον ηθοποιό, σύμφωνα με πρώην σαϊεντολόγο.

Η ηθοποιός Λέα Ρέμινι, που είχε ασπαστεί τη Σαϊεντολογία, έως το 2013, δεν είναι φειδωλή στις αποκαλύψεις της, γύρω από τα μυστικά της αμφιλεγόμενης αυτής αίρεσης και του πιο διάσημου μέλους της.

Η 48χρονη πρωταγωνίστρια του «Βασιλιά του Κουίνς», υπογράμμισε ότι ο 56χρονος Κρουζ αποτελεί θεότητα στα για τους Σαϊεντολόγους.

«Θεωρείται θεότητα, μετά τον David Miscavige, τον “σωτήρα του ελεύθερου κόσμου” (ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας)», δήλωσε η Ρέμινι στο Page Six.

Η Ρέμινι δεν είναι όμως, η μόνη που λέει τον Κρουζ θεότητα. Ο Μπρι Μουντ, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία πριν από λίγους μήνες, δήλωσε: «Ο Τομ Κρουζ ήταν θεός στις χαμηλές κλίμακες. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε μία νέα ταινία του Τομ Κρουζ αγόραζαν όλα του τα εισιτήρια. Θα ήταν 500, 1000 έως 2.500 κόσμος. Και δεν κάνω πλάκα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τομ Κρουζ ασπάστηκε την Σαϊεντολογία το 1990 και είναι γνωστός για τη στενή φιλία του με τον νυν επικεφαλής της, David Miscavige.

Μάλιστα, έχει επηρεάσει και άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν τα βήματά του, όπως τον Τζον Τραβόλτα.

Η αίρεση ήταν και η αιτία που ο Τομ Κρουζ απαγόρευσε στην πρώην σύζυγό του και επίσης διάσημη ηθοποιό, Νικόλ Κίντμαν να παραστεί στον γάμο του γιου τους, Κόνορ.

Σύμφωνα με την Mirror, ο Κρουζ δεν συγχώρεσε ποτέ στην Κίντμαν τον χωρισμό τους και το γεγονός ότι εκείνη απαρνήθηκε την Σαϊεντολογία.

Οι δυο τους έχουν δύο θετά παιδιά, την Ιζαμπέλλα και τον Κόνορ Κρουζ, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών και ετοιμάζει τον γάμο του, με την Ιταλίδα, Σίλβια, η οποία αποκαλείται από τα ΜΜΕ «πριγκίπισσα της Σαϊεντολογίας».

Ο Τομ Κρουζ, που έχει απαρνηθεί το μόνο βιολογικό παιδί του, τη 12χρονη Σούρι, που απέκτησε με την επίσης ηθοποιό Κέιτι Χολμς, όταν εκείνη απομακρύνθηκε από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας, διαλύοντας παράλληλα και τον γάμο τους, αποκλείει και την Νικόλ Κίντμαν από τις σημαντικές στιγμές των δύο παιδιών τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο Κόνορ, σε αντίθεση με την μικρή Σούρι, έχει ασπασθεί την αίρεση και έτσι όταν  ο διάσημος πατέρας του, του ανακοίνωσε ότι δεν θα καλέσει στο γάμο την μητέρα του, εκείνος το δέχθηκε και μάλιστα με χαρά.