Χαμός με την φυτοφάγο vlogger που την έπιασαν να τρώει ψάρι - Απέκρυψε ότι η vegan διατροφή την είχε αρρωστήσει

Η διάσημη εξαιτίας της χορτοφαγικής της διατροφής κοπέλα, η οποία είναι πιο γνωστή με το ψευδώνυμο «Rawvana», μετρά πάνω από ένα εκατομμύριο ακολούθους στα social media, όπου προέτρεπε με πάθος τους θαυμαστές της να ακολουθήσουν τον βιγκανισμό και τις ιδιαίτερες συνταγές που τους πρότεινε. Η ίδια εκτός από τον θαυμασμό που κέρδιζε από τους θαυμαστές της, κέρδιζε και τεράστια χρηματικά πoσά, πριν δει τον κόσμο της και την «καριέρα» της να γκρεμίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Την πτώση της προκάλεσε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων, το οποίο προβάλλει την ίδια να τρώει σε δημόσια θέα ένα ψάρι, το οποίο μάλιστα προσπάθησε μάταια να κρύψει.

Η 29χρονη μετά την αποκάλυψη της αλήθειας, προσπάθησε να εξηγήσει στους ακόλουθούς της, με ένα εκτενές βίντεο, διάρκειας 33 λεπτών γιατί τους τελευταίους δύο μήνες της   αναγκάστηκε να προσθέσει στη διατροφή της αυγά και ψάρια. Όπως είπε, η υγεία της κινδύνευε σοβαρά από την ολική χορτοφαγία, με την ίδια να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πέψης και απορρόφησης της τροφής.  Ακόμα, η διατροφή της είχε επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις ορμόνες της, με την ίδια να ανησυχεί αν θα μπορέσει ποτέ να κάνει παιδιά.

Ουσιαστικά ομολόγησε πως ενώ γνώριζε τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει και σε άλλους ο τρόπος διατροφής που προωθούσε , συνέχισε απτόητη να τους λέει ψέμματα για να μην χάσει τα χρήματα που κέρδιζει

Η είδηση έκανε μεγάλη εντύπωση σε ολόκληρο τον κόσμο και αναμεταδόθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, από την Washington Post ως την South China Mornhng Post, προκαλώντας απίστευτη κατακραυγή από όλους τους ακόλουθους του βιγκανισμού, οι οποίοι αισθάνθηκαν βαθιά προδομένοι από την Mendoza, που προωθούσε μια διατροφή που αποδείχτηκε πως την σκότωνε λίγο λίγο.

yovana

Το σκάνδαλο, το οποίο έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «Fishgate» αναδεικνύει ένα μεγάλο ερώτημα: αν οι πλατφόρμες όπως το YouTube, το Instagram ή το Facebook που δίνουν βήμα σε άτομα που όντως μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα για τη νέα γενιά, παράγει μαζικά ψευδοπροφήτες, αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες.