Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Μοιάζει με γλυκό ζελέ και έχει κρέμα από εκμέκ.  Τα υλικά δεν είναι πολλά και η προετοιμασία είναι πολύ απλή. Λίγος χρόνο θα χρειαστεί μέχρι να παγώσει και να είναι έτοιμο προς απόλαυση.

Τα υλικά :

  • 16 φρυγανιές περίπου (αν έχεις μεγάλο πυρέξ ίσως πάρει παραπάνω)
  • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • γάλα (όσο λένε οι οδηγίες από το άνθος αραβοσίτου)
  • 1 φακελάκι ζελέ (της αρεσκείας σου)
  • 3/4 της ποσότητας νερού από αυτή που λέει η συσκευασία του ζελέ
  • λίγο νερό και ζάχαρη για ένα απλό σιρόπι

Εκτέλεση:

 

Ξεκίνα βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό με ζάχαρη για να κάνεις ένα απλό σιρόπι. Βούτα μια μια τις φρυγανιές και έπειτα στρώστες στο πυρέξ σου. Εμένα μου αρέσει να βάζω διπλή στρώση από φρυγανιές οπότε αν και εσύ το θέλεις υπολόγιζε 32 φρυγανιές από ότι 16. Αν πάλι θέλεις μια πιο λεπτή βάση, η μια στρώση είναι αρκετή.

Επόμενη κίνηση είναι να χτυπήσεις το άνθος αραβοσίτου με το γάλα. Πάρε την συσκευασία που γίνεται με κρύο γάλα για να μην κάθεσαι να χάνεις χρόνος στην κατσαρόλα. Αφού το χτυπήσεις και γίνει μια ωραία και αφράτη κρέμα, στρώστην πάνω από τις φρυγανιές και βάλε το πυρέξ σου στο ψυγείο.

Σειρά έχει το ζελέ. Για να σου πετύχει βάλε τα 3/4 της ποσότητας σε νερό που σου λέει η συνταγή. Βέβαια, εγώ όταν είναι να κάνω ζελέ με γεύση ανανά ή πορτοκάλι κάνω μια τσαχπινιά. Μοιράζω την ποσότητα του υγρού. Δηλαδή βάζω μισή ποσότητα σε νερό και μισή σε χυμό πορτοκάλι. Γίνεται πιο πλούσιο το ζελέ. Άφησε το ζελέ να πάρει λίγο θερμοκρασία δωματίου και έπειτα βγάλε το πυρέξ από το ψυγείο και ρίξε από πάνω το ζελέ.  Ξαναβάλε το γλυκό στο ψυγείο και άστο 2 ωρίτσες μέχρι να σφίξει.

 Bonus Tips:

Εννοείται πως η επιλογή σε ζελέ είναι καθαρά προσωπική- όποια γεύση σου αρέσει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνδυάσεις διαφορετικές γεύσεις από άνθος αραβοσίτου κρέμες με αντίστοιχες γεύσεις από ζελέ. Δηλαδή κρέμα από σοκολατένιο άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα από πάνω. Πειραματήσου με βάση τις γεύσεις που σου αρέσει να συνδυάζεις.

πηγή: www.ediva.gr

Προτεινόμενα για εσάς