Κάντε cozy το μπαλκόνι σας - Επτά φωτογραφίες για να εμπνευστείτε

Η μονοτονία και η ψυχική κόπωση που φέρνει η καθημερινότητα στην πόλη, μπορεί να αντισταθμιστεί αν βγούμε από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και αφήσουμε τον ήλιο και το δροσερό ανοιξιάτικο αεράκι να μας αγγίξουν.

Πού αλλού; Στην βεράντα μας!

Πιθανότατα, το τέλος του χειμώνα και η άφιξη της άνοιξης να βρίσκουν αυτό το σημείο του σπιτιού με σημάδια «εγκατάλειψης». 

Ιδέες με άποψη μπορούν να το μεταμορφώσουν και να το κάνουν να μοιάζει με cozy καθιστικό. Με τις παρακάτω διακοσμητικές προσθήκες, δεν θα θέλετε να μένετε ούτε στιγμή μέσα στο σπίτι την άνοιξη και το καλοκαίρι -πριν έρθει ο καύσωνας.

Φωτογραφίες από διαμερίσματα του εξωτερικού μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για εσάς.

Ακολουθούν 6 ιδέες για ανοιξιάτικο makeover στη βεράντα:

1) Ένα μικρό τραπεζάκι με άποψη: Εκεί που θα βρει την θέση του ο πρώτος καφές της ημέρας, το βιβλίο σας, το γεύμα σας. Κάντε το τραπεζάκι «πρωταγωνιστή» -άλλωστε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το coffee table στο σαλόνι.

 

2) Aναπαυτικές καρέκλες (ή ακόμα κι ένας καναπές): Το έπιπλο στο οποίο θα χαλαρώνετε τις ανοιξιάτικες (και τις καλοκαιρινές) ημέρες δεν μπορεί παρά να είναι cozy.

 

View this post on Instagram

 

Balcony Goals ??

A post shared by Britta (@britta_sue_esq) on

3) Ένα μικρό χαλάκι -σε χρωματική «συμφωνία» με τα έπιπλα: Μια λεπτομέρεια που θα κάνει την βεράντα ακόμα πιο φιλόξενη -και βέβαια, θα δώσει «χαρακτήρα».

 

View this post on Instagram

 

Balcony Goals ??

A post shared by Britta (@britta_sue_esq) on

4) Δώστε έμφαση στον φωτισμό: Με τον κατάλληλο φωτισμό, τα απογεύματα και βράδια θα είναι ξεχωριστά. Θα μπορείτε να απολαύσετε το βιβλίο σας κι ένα δείπνο με την παρέα σας (αν, βέβαια, τα τετραγωνικά το επιτρέπουν).

 

View this post on Instagram

 

. . . . . . . moderndesign #balcony #modernbalcony #exteriordesign #blackchair #relaxliving #homestyle

A post shared by Fil Design Lab (@fildesignlab) on

5) Τοποθετήστε μια αιώρα ή κρεμαστή καρέκλα: Υπόσχονται χαλαρωτικές στιγμές και θα σας κάνουν να «ξεχάσετε» για λίγο ότι βρίσκεστε στο αστικό περιβάλλον.

6) Λουλούδια: Φέρτε την φύση στο μπαλκόνι σας. Χρώματα και ζωντάνια. Τα ανοιξιάτικα πρωινά με λιακάδα και λουλούδια στην βεράντα θα γίνουν το πιο όμορφο σημείο της καθημερινότητάς σας.