Η κυρία Πρόεδρος, πίσω από τον Πρόεδρο - Η Μπριζίτ Μακρόν μούσα συγγραφικών πονημάτων, που λατρεύουν να τη...μισούν

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι η νέα «Μαρία Αντουανέτα» της Γαλλίας, όπως σκιαγραφείται στο νέο πολυαναμενόμενο για τους Γάλλους, βιβλίο με τον τίτλο: «Η «Κυρία Πρόεδρος» (Madame la Priesidente), που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου.
Είναι η σύζυγος, η ερωμένη και η κηδεμόνας του Γάλλου προέδρου. Επιλέγει όχι μόνο τις γραβάτες του αλλά και τους υπουργούς του. «Χτενίζει» τις ομιλίες του κι έχει τεράστια επιρροή στο έργο του.

Η Μπριζίτ είναι αυτή που είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι το Ελιζέ χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση, ύψους 600.000 ευρώ.Μόνο που το κόστος της ανακαίνισης έγινε γνωστό τρεις ημέρες πριν από την πρώτη διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων», του ακούραστου κινήματος που συνεχίζει να διαδηλώνει στους δρόμους της χώρας για τους υψηλούς φόρους και τους χαμηλούς μισθούς.

Η πρώην δασκάλα και πρότυπο της γαλλικής φινέτσας «χώνει τη μύτη» της στο έργο του Μακρόν με τους άρρενες συνεργάτες του Γάλλου προέδρου να ονειρεύονται το θάνατό της, καθώς φέρεται να λένε, ότι θα ήταν πιο συμπαθής ως θλιμμένος χήρος!

Από την άλλη, τι είναι σήμερα ο Μακρόν το οφείλει στη Μπριζίτ. Η επιρροή της στον Γάλλο πρόεδρο προκαλεί ζήλια στους συνεργάτες του, όπως αναφέρεται στις σελίδες του το βιβλίο «Madame La Presidente», ενώ ένας “φίλος” του ζευγαριού δήλωσε: «Της οφείλει τα πάντα. Αν είναι πρόεδρος, το οφείλει σε αυτήν».

«O Mακρόν θέλει συνεχώς να κρατάει το χέρι της συζύγου του, να νιώθει ότι είναι εκεί, δίπλα του.Χρειάζεται την Μπριζίτ γιατί είναι η «πυξίδα» του, η «άγκυρά του», γράφουν οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Le Parisien» που υπογράφουν το βιβλίο, επικαλούμενες μαρτυρίες του περιβάλλοντος του προέδρου.

Οι συγγραφείς προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την προσωπικότητα αλλά και την δύναμη της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας. Μια γυναίκας που «αρνείται να παίξει τον ρόλο ενός βάζου με λουλούδια», όπως αναφέρουν Η Μπριζίτ είναι η βασική σύμβουλος του Μακρόν όχι μόνο στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας αλλά και στην πορεία του μέχρι εκεί, όπως προκύπτει από το βιβλίο των δημοσιογράφων Άβα Ντζαμσίντι και Νάταλι Σουκ, γνωστές πολιτικές συντάκτριες της καθημερινής εφημερίδας «Le Parisien».

Η Μπριζίτ, όπως γράφει το βιβλίο, φέρεται να ζητάει συνέχεια από τον Μακρόν να μιλάει συχνότερα με τον κόσμο, να απευθύνεται συχνότερα στον λαό και να διώξει από πάνω του την ρετσινιά του «προέδρου των πλουσίων» που του έχουν φορτώσει οι αντίπαλοί του. «Οι Γάλλοι δεν τον καταλαβαίνουν! Πρέπει να μιλάει περισσότερο και με περισσότερη σαφήνεια», φαίνεται να δήλωνε σε συμβούλους του Ελιζέ, η Μπριζίτ το φθινόπωρο.