Ένας master chef, γιος του νέου υπουργού Άμυνας

Αρκετές από τις συνταγές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά γαστρονομίας, όπως το «Γλυκές ιστορίες» του Στέλιου Παρλιάρου και το «Κουζίνα & ποιότητα ζωής», ενώ έχει δουλέψει σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας, όπως το «Βαρούλκο» και το «Ache – Εgomio».

Ο Γιάννης Αποστολάκης, γιος του ναυάρχου και πλέον υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, μπορεί να μην ακολούθησε την πορεία του πατέρα του, αλλά έχει υιοθετήσει τη στρατιωτική πειθαρχία στη δουλειά του.

Και  παρότι, όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του,  στα 16 του τον κέρδισε η μαγειρική.

Ο Γιάννης Αποστολάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον πρώτο κύκλο του «MasterChef», ο οποίος προβλήθηκε το 2010. Με τις μαγειρικές του ικανότητες κατάφερε να φτάσει λίγο πριν τον τελικό. Ο ίδιος, μες στα χρόνια επιδιώκει να προβάλει μόνο τις μαγειρικές του ικανότητες, είτε μέσα από στήλες περιοδικών είτε μαγειρικών εκπομπών.

Πριν από το «MasterChef», ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε στα Χανιά «Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος», αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια για να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ταυτόχρονα, τα καλοκαίρια δούλευε ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας.

«Είχαμε όσα ακριβώς χρειαζόμασταν»

Στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιάννης είχε δηλώσει για την οικογένειά του: «Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν. Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου -και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως».

Αμέσως μετά το «MasterChef», ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στις διάφορες εκπομπές Σαββατοκύριακου που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια στον ΣΚΑΪ.

Φέτος, είναι ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής «Θαλασσόλυκοι», που προβάλλεται στο ΣΚΑΪ. Η εκπομπή εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία της, αλλά και με το… εύφλεκτο χαρακτήρα του γιου του υπουργού. Ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος και η ραδιοφωνική παραγωγός Κάλια Ελευθερίου συναντιούνται στο ιστιοπλοϊκό του Γιάννη Αποστολάκη και ανοίγουν πανιά για να ζήσουν μια αιγαιοπελαγίτικη περιπέτεια, δημιουργώντας μια εκπομπή με πραγματικά μοναδικά πλάνα. Παράλληλα, ο Γιάννης Αποστολάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει ως coach των παικτών στον τρίτο κύκλο του «MasterChef» στο Star.