«Τόλμησε» και χώρισε την κόρη του Πούτιν για τα μάτια μια λαμπερής socialite

Πριν πέντε χρόνια, ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας, ο 36χρονος Κίριλ Σαμάλοφ, είχε παντρευτεί την 32χρονη κόρη του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Κατερίνα Τιχόνοβα

Ο γάμος ήταν πολυστελέστατος και είχε πραγματοποιηθεί  κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η Τιχόνοβα που χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της, είναι γνωστή για τις θεαματικές της επιδόσεις στο ακροβατικό rock’n’roll σε διαγωνισμούς χορού.

Όμως, στον δρόμο του Σαμάλοφ έμελλε να εμφανιστεί η λαμπερή socialite του Λονδίνου  Ζάνα Βόλκοβα. Και πήρε το ρίσκο να αψηφήσει τον πανίσχυρο πεθερό του.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και πρώην γαμπρός του Πούτιν, Κιρίλ Σαμάροφ. Φωτογραφία: AP
Ο Ρώσος επιχειρηματίας και πρώην γαμπρός του Πούτιν, Κιρίλ Σαμάροφ. Φωτογραφία: AP

Ο Σαμάλοφ, που μπήκ,ε μεταξύ άλλων ζάπλουτων συμπατριωτώ,ν του στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων επειδή ήταν γαμπρός του Πούτιν  δεν θέλησε να μιλήσει για το νέο κεφάλαιο της ζωής του.

Το διαζύγιο επιβεβαιώθηκε καθώς η Βόλκοβα αναφέρεται σε νομικά έγγραφα με το νέο της επώνυμο, εκείνο του συζύγου της -ως Σαμάλοβα δηλαδή- όπως αναφέρει το Open Media.

Η κόρη του Ρώσου Προέδρου, Κατερίνα Τικόλοβα. Φωτογραφία: YouTube
Η κόρη του Ρώσου Προέδρου, Κατερίνα Τικόλοβα. Φωτογραφία: YouTube

Οι «άγνωστες» κόρες

Η Τιχόνοβα είχε παντρευτεί τον Κίριλ Σαμάλοφ πριν από πέντε χρόνια σε μια πολυτελή τελετή σε χιονοδρομικό κέντρο κοντά στην Αγία Πετρούπολη, όπου έφθασε με άμαξα που έσερναν τρία λευκά άλογα. Οι προσκεκλημένοι στο γάμο είχαν ορκιστεί να κρατήσουν εχεμύθεια και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις.

Το Κρεμλίνο αποφεύγει τα σχόλια και για την άλλη κόρη του Πούτιν, την 33χρονη Μαρία, που είναι παντρεμένη με Ολλανδό επιχειρηματία.

Τιμωρία

Άγνωστο παραμένει αν ο Σαμάλοφ -γιος παλιού φίλου του Πούτιν- θα εξαιρεθεί πλέον από τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων. Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι φήμες του διαζυγίου τον περασμένο Ιανουάριο, του αφαιρέθηκαν σχεδόν τα μισά περιουσιακά του στοιχεία ως τιμωρία για το «χωρισμό» από την κόρη του Πούτιν. Ωστόσο, αν και υποχώρησε από την 64η στην 75η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στη Ρωσία, η περιουσία του αυξήθηκε από 1,2 δισ. σε 1.4 δισ. δολάρια.

Η Ζάνα Βόλκοβα έχει στο ενεργητικό της έναν παλαιότερο γάμο μ' έναν ανώτερο υπάλληλο στη Μόσχα,  σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Φωτογραφία: Facebook)
Η Ζάνα Βόλκοβα. Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει στο ενεργητικό της έναν παλαιότερο γάμο μ’ έναν ανώτερο υπάλληλο στη Μόσχα.

με πληροφορίες από το iefimerida.gr