Interrail: Ξεκινά το «magic bus» της Ευρώπης για 12.000 δεκαοχτάρηδες

Ένα «ταξιδιάρικο» πρόγραμμα προσφέρει και φέτος η Ε.Ε. σε 12.000 νέους. Με δωρεάν εισητήρια για τρένα και λεωφορεία, το Interrail, δίνει την ευκαιρία για εξερεύνηση της Ευρώπης, σε μία συναρπαστική «διαδρομή«» που μπορεί να κρατήσει μέχρι και  30 ημέρες.

Η ιδέα αυτή δεν είναι καινούρια, αφού ήδη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κληρώθηκαν 15.000 νικητές στη πρώτη φάση της προσφοράς αυτής  οι οποίοι  μοιράστηκαν τις περιπέτειές τους στα social media με το χάσταγκ #DiscoverEU.

Τώρα 12.000 ακόμα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και αυτοί το όνειρο τους κάνοντας άιτηση στη σελίδα DiscoverEU. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα βρει ένα κουίζ με πέντε ερωτήσεις που αφορούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Επιπλέον θα πρεπει να απαντήσει  σε μια ερώτηση για τον εαυτό του και να δώσει μερικές επιπλέον πληροφορίες.

Τα ταξίδια μπορεί να είναι ατομικά αλλά και ομαδικά.

Όροι και προυποθέσεις

Για να γίνει η αίτηση απαιτείται να έχει συμπληρωθεί το 18ο έτος της ηλικίας μέχρι τις 31. Δεκεμβρίου του 2018 ενώ  τα ταξίδια μπορούν να πραγμνατοποιηθούν   από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31Οκτωβρίου του 2019. Επίσης πρέπει οι αιτούντες να  είναι υπήκοοι κράτους μέλους τη ΕΕ.