Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν την έκπληξη! Η μη αναμενόμενη απόφασή τους για την ανατροφή του πρώτου τους παιδιού

Μία έκπληξη επεφύλαξαν στους απανταχού λάτρεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ.

Η “έκπληξη”

Από τις αρχές του 2019 δεν θα διαμένουν πλέον στην έπαυλη Νότινγχαμ στα ανάκτορα του Κένσινγκτον, καθώς πρόκειται να μετακομίσουν. Ο λόγος; H ανατροφή του πρώτου τους παιδιού, τη γέννηση του οποίου περιμένουν την άνοιξη

Το ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει στην έπαυλη Φρόγκμορ στο κτήμα του Ουίνδσορ της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, κάνοντας έτσι την έκπληξη, καθώς όλοι περίμεναν πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα μετακομίσουν σύντομα δίπλα στην κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος

«Το Ουίνδσορ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος (για εκείνους) και είναι ευγνώμονες που η επίσημη κατοικία τους θα είναι σε αυτό το κτήμα» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

Το νιόπαντρο επέλεξε το Frogmore Cottage για να μεγαλώσει το πρώτο του παιδί, σε απόσταση αναπνοής από το μέρος όπου παντρεύτηκαν, όπως αποκάλυψε σήμερα το παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζουν μέχρι σήμερα στο Nottingham Cottage στην περιοχή του παλατιού του Κένσινγκτον (στο Λονδίνο) και μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως θα μετακόμιζαν σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στο εσωτερικό του παλατιού για την άφιξη του μωρού τους, την άνοιξη.

Όμως, παρά την ανακαίνιση των 1,4 εκατομμυρίων λιρών που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα αποφύγουν το πολυτελές διαμέρισμα για ένα εξοχικό σπίτι στο Γουίνσδορ (έξω από το Λονδίνο, προς τα δυτικά) το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, αποτελεί «ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος» για το ζευγάρι.

Eιδικότερα, το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφερε στη σημερινή ανακοίνωσή του: «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα μετακομίσουν στο Frogmore Cottage στο Γουίνδορ, στις αρχές του επόμενου έτους καθώς προετοιμάζονται για την άφιξη του πρώτου τους παιδιού. Το ζευγάρι έζησε στο Nottingham Cottage από τον αρραβώνα τους μέχρι σήμερα. Το Γουίνσδορ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος γι’ αυτούς και είναι ευγνώμονες που η επίσημη κατοικία τους θα βρίσκεται στο κτήμα. Το γραφείο του δούκα και της δούκισσας θα συνεχίσει να εδρεύει στο ανάκτορο του Κένσιγκτον».

H σημερινή ανακοίνωση του Παλατιού:

H έπαυλη Frogmore

Το Frogmore Cottage, ένα δώρο από τη βασίλισσα στον Χάρι και την Μέγκαν, διαθέτει ένα παιδικό δωμάτιο για το μωρό και 10 υπνοδωμάτια, σε σύγκριση με τα μόλις 2 που έχει το σπίτι όπου διαμένουν μέχρι σήμερα. Συμπτωματικά, είναι μέρος του κτήματος όπου έχει θαφτεί ο βασιλιάς Εδουάρδος ο Β’ και η σύζυγός του Γουάλις Σίμπσον.

Frogmore Cottage

Η Γουάλις ήταν η πρώτη Αμερικανίδα διαζευγμένη που παντρεύτηκε μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά ενώ η Μέγκαν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από την βασιλική οικογένεια όσο και από το λαό της Βρετανίας, η σχέση της Γουάλις και του Εδουάρδου είχε προκαλέσει διεθνές σκάνδαλο και συνταγματική κρίση, αναγκάζοντας τον Εδουάρδο να παραιτηθεί από τον θρόνο του το 1936.

Με τον Χάρι να ετοιμάζεται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά, ενώ ο Γουίλιαμ έχει ήδη τρία, τα αδέρφια φαινομενικά είναι έτοιμοι να συγκεντρωθούν στα δικά τους νοικοκυριά.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν θέλουν να μετακομίσουν και χρειάζονται περισσότερο χώρο, αλλά δεν θέλουν να ζήσουν δίπλα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ» ανέφερε η Daily Mail την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη μια βασιλική πηγή.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος το σπίτι τους στο Λονδίνο να είναι στο παλάτι του Κένσινγκτον. Υπάρχουν πλήθος άλλων επιλογών, μεταξύ των οποίων η χρήση των δικών τους χρημάτων για να αγοράσουν το δικό τους σπίτι» είχε δηλώσει η πηγή, η οποία προσθέτει: «Η Κέιτ και η Μέγκαν έχουν δύο πολύ διαφορετικές ζωές και αυτό είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου».

Το ζευγάρι αναμενόταν να μετακομίσει στο διαμέρισμα 1 στο ανάκτορο του Κένσιγκτον, στο οποίο σήμερα μένουν ο ξάδερφος της βασίλισσας, ο δούκας του Γκλούτσεστερ, και η γεννημένη στη Δανία σύζυγός του, Μπιρζίτ, ηλικίας 72 ετών.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η Μπιρζίτ ήταν δυσαρεστημένη που θα έπρεπε να φύγει από το διαμέρισμα των 21 δωματίων, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι του Γουίλιαμ και της Κέιτ.

«Η Μπιρζίτ δεν θέλει να φύγει» είπε ένας από τους φίλους της στην Daily Mail. «Κια γιατί θα έπρεπε; Αυτή και ο σύζυγός της εξακολουθούν να εργάζονται με πλήρη απασχόληση για την βασιλική οικογένεια και το διαμέρισμα τους έχει δοθεί από την Αυτού Μεγαλειότητα».

Ο Χάρι και η Μέγκαν αναμενόταν να μετακομίσουν δίπλα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ, στη δυτική πλευρά του παλατιού. Το διαμέρισμα έχει και μια παρακείμενη πόρτα με το διαμέρισμα 1Α, όπου κατοικούν ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ – που σημαίνει ότι τα δύο αδέρφια θα μπορούσαν να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον χωρίς να χρειαστεί να βγουν έξω. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό ήταν ένα μειονέκτημα παρά όφελος για τον Χάρι.

Μια βασιλική πηγή δήλωσε στην Sun: «Το αρχικό σχέδιο ήταν ο Χάρι και η Μέγκαν να μετακομίσουν στον κύριο χώρο του παλατιού σε ένα από τα κύρια διαμερίσματα. Αλλά υπήρξε μια ένταση μεταξύ των αδερφών. Τώρα, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θέλουν να ζήσουν δίπλα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ και θέλουν να μείνουν κάπου μόνοι τους».