#ApolyMenios#: Η «ιστορία μου, αμαρτία μου» του Φουρθιώτη και ο ...αποχαιρετισμός στο twitter

Το μεσημέρι της Παρασκευής τεχνικοί του Open συνεπικουρούμενοι από ανθρώπους της ασφάλειας του καναλιού ξήλωσαν τα γραφεία, τα σκηνικά της εκπομπής στο στούντιο που γυριζόταν η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, τον υπολογιστή του παρουσιαστή, το τηλέφωνο και το γραφείο του.

Ήταν μια προαναγγελθείσα από πέρυσι απομάκρυνση, η οποία καθυστέρησε αρκετά, λόγω της δικαστικής διένεξης που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς

Σε δημοσίευμα του protothema.gr, ο Διονύσης Θανάσουλας, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η εμμονή του να μείνει μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, θεωρώντας ότι πλέον έχει εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του από τα παλιά, όταν ήταν μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ήταν τέτοια που το κανάλι αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά για να τον ξεφορτωθεί.

Στην μεταβατική περίοδο του καναλιού, ήταν ο μοναδικός παρουσιαστής που έβγαινε ζωντανά κάθε Σάββατο και Κυριακή σε ένα σταθμό που έπαιζε μόνο ταινίες και σειρές.

Ο πιο καλός ο πωλητής

Ο εξοβελισμός του έγινε γνωστός με μια λιτή ανακοίνωση από το κανάλι, το οποίο «ταλαιπωρήθηκε» από τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος δεν ήθελε επ’ ουδενί να αποχωριστεί τον ρόλο του παρουσιαστή και του κριτή των πάντων.

Τον ζήσαμε για τα καλά όλα αυτά τα χρόνια, να μας γονατίζει με τα υαλουρονικά και τις «βερσατσέλες» κρέμες των οποίων τα ευργετικά αποτελέσματα διαφήμιζε, φωνάζοντας όπως ο χασάπης διαλαλεί στην Βαρβάκειο τα κατσικάκια γάλακτος.

Είναι πολλά τα δείγματα γραφής της trash εκπομπής του, εκεί όπου εισερχόταν όπως ένα λαϊκό είδωλο στη πίστα, συνοδεία καπνών, μουσικής και φωτορυθμικών.

Πολλά τα «όχι»

Είναι πολλές οι σκληρές κριτικές σε πρόσωπα που αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις ή να δώσουν συνέντευξη στο μεσημεριανό του μαγκαζίνο.

Εκεί όμως που τα είδαμε όλα ήταν στο αλήστου μνήμης Star Academy, που μας χάρισε ομολογουμένως μυθικές στιγμές με τον φωσφορίζοντα Μένιο να δίνει ρέστα.

Ήταν κατά γενική ομολογία-για όλους τους ανθρώπους με κάποια στοιχειώδη νοημοσύνη-το χειρότερο τηλεοπτικό προϊόν που έπαιξε στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια.

Στο πλατό του, ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου- που όταν η πάλαι ποτέ ξανθιά πελάτισσά του κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που κανείς δεν άκουσε, έλεγε την Άννα Βίσση της κριτικής επιτροπής του σόου γριά-έζησε αυτό που είχε ως  παιδικό του όνειρο.

Τα…Vercace

Τότε όμως στο κανάλι του Περιστερίου ο Μένιος Φουρθιώτης, βασίλευε και έκανε ότι ήθελε αγνοώντας τα όσα ακούγονταν για τις περίφημες κρέμες, τα υαλουρονικά του και το εργοστάσιο στο Σχηματάρι.

Γι’ αυτό ξεκίνησε να τις πουλάει σαν Versace-ως προϊόντα δηλαδή του διάσημου Ιταλικού οίκου-αλλά μόλις έπεσαν τα πρώτα εξώδικα από τους Ιταλούς μετονομάστηκαν σε «V 1969»!

H κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας, τα  ξεσπάσματα του εναντίον σε όποιον τολμούσε να πει κάτι γι’ αυτόν και πρωτίστως η αλαζονική του συμπεριφορά εντός και εκτός πλατό λες και είναι ο τιμητής των πάντων, τον έχρισαν μια persona non grata στο τηλεοπτικό κοινό και όχι μόνο.

Όταν οι ιθύνοντες του «Ε» προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφή την ταυτότητα του παρουσιαστή για το «Star Academy» όλοι στα δημοσιογραφικά γραφεία γέλαγαν γιατί ήξεραν ότι θα ήταν τελικά ο Φουρθιώτης.

Δεν απόρησαν καθόλου με την αυτό-επιλογή του, η οποία «έφαγε» την Ναταλία Γερμανού εν μια νυκτί όπως έγινε γνωστό από τους ψιθύρους τότε στο κανάλι και στους διαδρόμους του.

Βοήθησε τα μάλα, η προσωπική και στενή του σχέση με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη  που του χάρισε στο «Ε» τις στιγμές δόξας που ονειρευόταν από μικρός.

Η επόμενη μέρα

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα ο Μένιος θα «κλείσει» στο «Νέο Ε» του Φίλιππου Βρυώνη, με τον οποίο τα βρήκε μετά από μια δικαστική διαμάχη μηνών.

Μόνο που αυτή την φορά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά: Η εκπομπή του οποίου θα βγαίνει από ένα σταθμό τοπικής εμβέλειας με τηλεθέαση από 0,1 έως 0,3%.

Γιατί θα το κάνει; Επειδή αγνοεί προφανώς το πάρτι που στήθηκε απο χθες το πρωί στο Tweeter όπου στο hastag #sihamenios έγινε ένας χαμός αναρτήσεων για την αποπομπή του.

Αδυνατεί επίσης να κατανοήσει ότι έχει τον ανθρωποδιώκτη μέσα του όσο ταπεινός και αν θέλει να δείχνει στις συνεντεύξεις του ή στην τηλεόραση, επιζητώντας μάταια να διαγράψει το παρελθόν του.

Ένα παρελθόν που θα είναι πάντα εκεί με βίντεο από τους στημένους σκοτωμούς του με τρανς, με τα γυαλιά ηλίου-πλατφόρμες και τα χρυσά καπέλα να επαίρεται για την Τζούλια του, όταν ήταν ο άνθρωπος που της κανόνιζε τα πάντα.

»Κάποιοι τον θυμούνται να απαιτεί ενίοτε να δει τις συνεντεύξεις της τότε πελάτισσάς του πριν δημοσιευτούν, όταν δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα.

Πολύς κόσμος ελπίζει ότι μετά την κλωτσιά του Ιβάν που άργησε λίγο  πέσει, ο Μένιος θα σταματήσει να ταλαιπωρεί αισθητικά με τις κραυγές του τα αυτιά μας και την μικρή οθόνη.

Αυτή που ικανοποιούσε μέχρι την περασμένη Κυριακή την ματαιοδοξία του και την glitter σκόνη με την οποία ήταν πασπαλισμένος από τα μαλλιά μέχρι τα πόδια, που όμως έφευγε από πάνω του, πιθανότατα επειδή δεν τον άντεχε ούτε αυτή.»

Δείτε τι γράφτηκε στο Twitter: